La Lotta Cantina in Utrecht

La Lotta Cantina in Utrecht

Op een plek waar je niet zo snel een restaurant – en al helemaal geen goede – verwacht, zit La Lotta Cantina. Aan de Kanaalweg in Utrecht, omgeven door de grijze gebouwen op een bedrijventerrein.

La Lotta Cantina

Je kunt La Lotta Cantina kennen uit ons lijstje ‘De beste pizzeria’s van Utrecht‘. We vonden het zeker de moeite waard om een apart artikel te wijden aan deze speciale hotspot, omdat de houtovenpizza’s zó lekker en bijzonder zijn. Je kunt La Lotta Cantina goed met de auto bereiken, omdat er voldoende parkeergelegenheid is. Ook fietsend en lopend is de locatie goed bereikbaar, het bord aan het begin van het terrein wijst je de juiste kant op. Hoewel je eerst wel even denkt ‘Zit hier een pizzeria?’, snap je het als je er eenmaal bent. Juist omdat hier geen andere eetgelegenheden in de buurt zijn, is het een slimme zet van eigenaren Lotte en Marcel.

La Lotta Cantina in Utrecht

Truffel

Wij zijn er op een woensdagavond en mogen zelf een plekje uitkiezen. Houten tafels, de lange balie voor lunch en de open keuken doen inderdaad denken aan een grote kantine. Een relaxte sfeer waar je lekker je gang kunt gaan en je je gelijk thuis voelt. Een Italiaanse medewerker vertelt ons over La Lotte Cantina en de prijzen die ze met hun voorgerechten en pizza’s gewonnen hebben. We zijn gelijk om en bestellen de prijswinnaars: Bruschetta Pecorino en de Pizza Tartufo.

La Lotta Cantina in Utrecht

De Bruschetta Pecorino blijkt een perfecte keuze. De schapenkaas met truffelhoning en amandelen is mega lekker. Echt een aanrader! Je krijgt vier bruschetta’s, ideaal om te delen. Als hoofdgerecht konden we niet anders dan de Pizza Tartufo te bestellen. Er wordt aangeraden om de Tartufo Bianco te nemen als je niet eerder truffel hebt gegeten, de smaak kun je dan iets te sterk vinden. Wij gingen voor die met zwarte truffel, heerlijk! Welke toppings er allemaal op zitten? Pomodori, mozzarella, fontina kaas, Parmaham, rucola en – natuurlijk – zwarte truffelsaus. Mocht je je pizza niet op krijgen, dan kun je die als doggybag gewoon meenemen in een pizzadoos. Handig!

Waar: Kanaalweg 16, Utrecht
Website: www.lalottacantina.nl

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief