
Zeg maar dag tegen toevoegingen, conserveringsmiddelen en verbeteraars, want daar doet Le Pain Quotidien niet aan. Voor het brood wordt levain (zuurdesem) gebruikt in plaats van gist, met als resultaat: broden met een stevige structuur én heerlijke smaak. Niet alleen in de mooie straten van Lille kun je de bakkerij vinden, Le Pain Quotidien heeft maar liefst 200 winkels in 17 landen.
In ons eigen Amsterdam haal je het heerlijke brood in De Pijp, Oud Zuid, de Spuistraat en in de Beethovenstraat. Wat er zo bijzonder aan deze bakker is? Het brood wordt nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt. Steen gemalen biologisch bloem, zout en water, that’s all. Het wordt gekneed en gevormd met de hand en gebakken in een steenoven. Yumm!
De (biologische) croissants smaken natuurlijk op hun best op het zonovergoten terras in Lille, maar ook in Amsterdam waan je je al snel in France. Maar er is meer, veel meer. Citroentaart, salades, muffins, kaasplankjes en heel veel broodvarianten. Uiteraard met een goed glas wijn, want wat is Frankrijk (in Nederland) zonder wijn?
Waar: 35 place Rihour, Lille. Voor alle andere locaties kijk je hier.
Website: www.lepainquotidien.nl


