Le Pain Quotidien, Lille

Le pain Quotidien

Zeg maar dag tegen toevoegingen, conserveringsmiddelen en verbeteraars, want daar doet Le Pain Quotidien niet aan. Voor het brood wordt levain (zuurdesem) gebruikt in plaats van gist, met als resultaat: broden met een stevige structuur én heerlijke smaak. Niet alleen in de mooie straten van Lille kun je de bakkerij vinden, Le Pain Quotidien heeft maar liefst 200 winkels in 17 landen.

Le pain Quitidien

In ons eigen Amsterdam haal je het heerlijke brood in De Pijp, Oud Zuid, de Spuistraat en in de Beethovenstraat. Wat er zo bijzonder aan deze bakker is? Het brood wordt nog steeds op ambachtelijke wijze gemaakt. Steen gemalen biologisch bloem, zout en water, that’s all. Het wordt gekneed en gevormd met de hand en gebakken in een steenoven. Yumm!

Le pain quotidien
De (biologische) croissants smaken natuurlijk op hun best op het zonovergoten terras in Lille, maar ook in Amsterdam waan je je al snel in France. Maar er is meer, veel meer. Citroentaart, salades, muffins, kaasplankjes en heel veel broodvarianten. Uiteraard met een goed glas wijn, want wat is Frankrijk (in Nederland) zonder wijn?

Waar: 35 place Rihour, Lille. Voor alle andere locaties kijk je hier.
Website: www.lepainquotidien.nl

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief