Leuke tips Lissabon

Leuke tips Lissabon

Leuke tips voor Lissabon zijn er genoeg! Zelf was ik afgelopen zomer voor een citytrip in Lissabon en ik heb hele toffe adresjes, tips en to do’s voor je. Zo mag natuurlijk een ritje in tram 28 niet ontbreken, maar zijn er ook minder toeristische dingen die heel leuk zijn.

Tram 28 is een heus begrip in Lissabon, het schattige trammetje is heel klein – en bomvol – en rijdt  van het centrum naar het kasteel São Jorge. Zeker de moeite waard. Mag niet ontbreken dus tijdens je weekendje Lissabon. Zorg wel dat je er vroeg bij bent om ellebogenwerk en kleerscheuren te voorkomen. Sommige toeristen vinden lang wachten nou eenmaal niet zo leuk.

Beach
Let’s go to the beach! Ga met de trein – of je huurauto – lekker naar het strand. Je bent met zo’n 30 minuten in het leuke Cascais.

Pastéis de Belém
In de plaats Belém moet je zijn voor de welbekende Pastéis de Belém. Laat je niet afschrikken door de lange rij voor de winkel. De rij is vaak voor het afhalen, maar je kunt ook in de winkel zelf de Portugese lekkernij scoren. Zie je gelijk hoe de Pastéis gemaakt worden.
Rua de Belém 84-92, Lissabon

Leuke tips Lissabon

LX Factory
Op het terrein van LX Factory komen art, fashion en food samen. Zeker even heen gaan. Je loopt langs de robuuste gebouwen, waarin artistieke winkeltjes en gezellige restaurantjes zich bevinden.
R. Rodrigues de Faria 103, Lissabon

Rooftopbar
Lissabon van boven zien? In de straat Calcada Do Combro zie je op nummero 58 een parkeergarage, ga helemaal naar boven voor rooftopbar Park. Het uitzicht is prachtig, de drankjes heerlijk. Nog zo’n topplek is het Bairro Alto hotel aan Praça Luís de Camões 2, in het superleuke wijkje Bairro Alto (noteren maar!). Je kunt het hotel gewoon binnenlopen en de lift naar de zesde verdieping nemen. Tip: is er nog even geen plek en moet je op de begane grond in de ‘normale’ bar wachten? Bestel zeker iets te drinken en neem het mee naar boven. Beneden is het namelijk een stuk goedkoper.

Leuke tips Lissabon

Kasteel
Loop (of neem tram 28) naar Castelo de São Jorge. Heel toeristisch, maar aan de andere kant van het kasteel heb je een supermooi uitzicht over de stad. Hoef je het kasteel niet voor in hoor. Bespaar je weer wat eurootjes voor een lekkere lunch.

Foodhal
Voor die lunch ga je bijvoorbeeld naar Mercado da Ribeira Time Out, een foodhal op steenworp afstand van het – drukke – centrum. Het is een grote martkhal, waarvan de ene helft nog een authentieke markt is en de andere helft gevuld is met gezellige standjes. Haal bij verschillende eettentjes iets kleins, zodat je aan de picknicktafels zoveel mogelijk kunt proeven.
Avenida 24 de Julho 49 – Cais do Sodré, Lissabon

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

11 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief