De leukste foodhallen ter wereld

De leukste foodhallen ter wereld

Leukste foodhallen, we kunnen er geen genoeg van krijgen! Je stedentrip – naar welke stad dan ook – maak je nóg specialer door een overdekte markthal te bezoeken. Waarom? Je kunt er lokale lekkernijen proeven, je leert de stad en het land kennen én het is de ideale plek voor een lunch of borrel. Er zijn talloze overdekte marken en foodhallen te vinden, maar dit zijn volgens ons de leukste ter wereld.

Vind je het leuk om ook in Nederland eens het vakantiegevoel te ervaren, ga dan naar een overdekte foodhal en proef allerlei lekkers. Het leuke is dat je overal kunt kijken, producten kunt kopen, bij een tafeltje aan kunt schuiven en de relaxte sfeer die er altijd hangt. In Nederland kun je in Amsterdam bijvoorbeeld naar De Foodhallen, in Rotterdam naar de Markthal en in Den Haag MingleMush. Bij die laatste verkoopt The Poké Bar de allerlekkerste poké bowls!

De leukste foodhallen ter wereld

De 7 leukste foodhallen ter wereld 

Florence: Mercato Centrale

Pizza’s, pasta’s, salades! In Mercato Centrale Firenze probeer je het gewoon allemaal. Het is te lekker om langs te lopen en niets te proberen (waarom zou je dat überhaupt doen?). Overal kun je wel iets kleins bestellen en to go meenemen of je schuift gezellig bij een paar Italianen aan tafel. Wij aten de lekkerste pasta ever bij Pasta Fresca op de begane grond, een beetje verstopt in een hoek. Tortellini, ravioli, gnocchi: wat je ook kiest, een bordje kost slechts 5 euro en wordt ter plekke voor je klaargemaakt. Verser kan niet.
Via dell’Ariento, Florence
www.mercatocentrale.it

Leukste foodhallen ter wereld Mercato Centrale Firenze

Kopenhagen: Torvehallern

De Torvehallern in Kopenhagen zijn twee grote hallen naast elkaar. Ook hier kun je even uitrusten met wat lekkers, Smørrebrød kopen voor onderweg of in een van de marktwinkeltjes een souvenir voor thuis uitzoeken.
Frederiksborggade 21, Kopenhagen
www.torvehallernekbh.dk

Barcelona: Boqueria

Als je van vis houdt is Boqueria zeker the place to be in Barcelona. In deze markthal kun je bij veel verschillende restaurantjes zitten (als je een plek kunt bemachtigen) om de Spaanse keuken te proeven. Natuurlijk zijn er ook stands – vaak met een bar – waar je tapas kunt eten of een drankje kunt doen. Tip: bestel een puntzakje met kaas of ham, kun je al lopend van genieten.
Rambla 91, Barcelona
www.boqueria.info

Leukste foodhallen ter wereld Boqueria

New York: Chelsea Market

Naast de High Line in New York zit Chelsea Market: een foodhal vol cupcakes, pizza’s en sandwiches. De opzet is anders dan in bijvoorbeeld Lissabon, want de tentjes zitten langs een ‘hal’. In de hal staan wel een aantal hoge tafels waar je even kunt zitten, maar de meeste zitplekken vind je bij de restaurants zelf. Leuk aan Chelsea Market is dat er ook andere winkels gevestigd zijn.
75 9th Avenue, New York
www.chelseamarket.com

Oslo: Mathallen

De ene markthal is de andere niet, want bij Mathallen in Oslo worden bijvoorbeeld regelmatig events georganiseerd. Op de planning? Een pubquiz, ontbijtje voor Moederdag en live muziek. Wij aten er er broodjes met garnalen en brie bij de French Bakery.
Vulkan 5, Oslo
www.mathallenoslo.no

De leukste foodhallen ter wereld Mathallen Oslo
Lissabon: Mercado da Ribeira Time Out

Een van de leukste dingen om te doen in Lissabon is naar Mercado da Ribeira Time Out gaan. Misschien wel mijn favoriete foodhal ter wereld. De overdekte hal is groot, iedereen schuift bij elkaar aan de lange tafels aan en de sushi is geweldig. Doordat alle tentjes aan de zijkanten van de hal staan, is in het midden ruimte genoeg voor de grote houten tafels.
Av. 24 de Julho 49, Lissabon
www.timeoutmarket.com

Toronto: St Lawrence Market

In een prachtig gebouw in de Canadese stad Toronto zit de foodhal St Lawrecence Market. Vól verse producten, gezellige kraampjes én een groot terras. Deze culinaire hotspot bevat winkeltjes en stalletjes van meer dan 120 boeren en handelaren, keuze genoeg dus!
93 Front Street, Toronto
www.stlawrencemarket.com

Beeld leukste foodhallen ter wereld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

5 reacties

    Leave a Reply