De leukste markt van Londen: Camden Market

De leukste markt van Londen: Camden Market
Camden Market is een waar begrip in Londen. Je kunt dan ook niet weggaan uit Londen zónder dat je naar deze toffe markt geweest bent.

Camden Market

Er zijn meer dan 1000 stalletjes, winkels en eettentjes en het is er supergezellig. Camden Market vind je aan de Camden High Street, vlak bij Chalk Farm rd, en is makkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Wij waren afgelopen weekend in Londen en gingen op zondag naar Camden Market. Het hele gebied rondom de markt is leuk en de markt zelf vind je in (en rondom) Camden Lock.

De leukste markt van Londen: Camden Market

De stalletjes staan zowel binnen als buiten en het is redelijk groot. Je kunt je hier prima een paar uur vermaken, zonder dat je steeds hetzelfde rondje hoeft te lopen. De winkels verkopen echt van alles, van handgemaakte sieraden tot tweedehands camera’s en nieuwe spulletjes. Echt voor alles kun je er slagen: kleding, sieraden, tassen, sjaals, accessoires, souvenirs en zelfs goocheltrucs. Maar ook boeken, zeepjes, interieurspullen en zonnebrillen koop je op deze markt.

De leukste markt van Londen: Camden Market
Eten en drinken

Tussendoor eet en drink je wat bij een – of meer – van de kraampjes. Ook zit er Chin Chin Ice Cream, waar je de lekkerste toetjes haalt. Liever iets anders? Aan kraampjes geen gebrek en het eten is werelds. Van Japanse tonkatsu curry en Colombiaanse empanadas tot Vegan Mexican wraps. Hoe lekker klinkt ook de South East Cakery waar je de lekkerste baksels bestelt. Brownie anyone?

De leukste markt van Londen: Camden Market

Camden Market bestaat al sinds 1974 en is een community waar creatieve ondernemers een shopruimte huren. De stalletjes zijn daardoor allemaal verschillend, maar passen toch bij elkaar. Juist omdat ze allemaal zo creatief zijn en sommige verkopers zelfs achter hun kraam nieuwe sieraden maken. Kun je gelijk zien hoe jouw nieuwe oorbellen gemaakt worden. Tof toch?

Waar: 188 Camden High St, London
Open: elke dag vanaf 10.00 uur
Website: www.camdenmarket.com

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief