De leukste rooftops in Amsterdam

rooftops in Amsterdam

Hoe leuk is het om op hoogte te borrelen of wat te eten? Dan kan gelukkig goed bij de verschillende rooftops in Amsterdam. Je hebt mooi uitzicht over de stad, waardoor je Amsterdam op een andere manier ziet.

Rooftops in Amsterdam
SkyLounge

De Skylounge van het Hilton zit op een hele lokale plek vlak bij het Centraal Station, aan de kant van de stad. Je loopt gewoon het hotel binnen en neemt de lift naar de 11e verdieping. Zelf mag je een tafeltje uitzoeken en met een beetje geluk zit je aan het raam. Ook is er een groot dakterras, waar je mooie foto’s kunt maken zonder glas ervoor. Drankjes en hapjes zijn (natuurlijk) duurder dan bij een hotspot op de begane grond, maar het is de moeite waard. Bestel je thee? Dan krijg je er een gratis refill bij én een aantal lekkere bonbons. Daar betaal je 7,50 euro voor en voor een glas wijn zo’n 8 euro.
Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
www.skyloungeamsterdam.com

Volkshotel

Canvas op de zevende is nog een van de rooftops in Amsterdam. In (zeg maar op) het Volkshotel aan de Wibautstraat kun je dag en nacht terecht voor een dosis ‘Amsterdam van boven’. Het is een hele toffe plek om te ontbijten, te borrelen en te dineren. Alles kan, alles mag. Psst.. de feestjes in Club Canvas zijn legendarisch.
Wibautstraat 150, Amsterdam
www.volkshotel.nl

rooftops in Amsterdam
A’DAM Toren

Bij de ADAM Toren in Amsterdam-Noord ben je zo met de pont vanaf het Centraal Station. Je drinkt er wat in de bar (hele goede cocktails en niet eens belachelijk duur) of gaat overdag naar het dakterras waar je zelfs kunt schommelen. Voor 5 euro per persoon schommel je zo’n 40 seconden over het randje van het gebouw. Heel tof, moet je zeker doen als je er bent.
Overhoeksplein 1, Amsterdam
www.adamtoren.nl

NEST

Naar de perfecte zonsondergang tuur je bij NEST. Dit gezellige nestje in Amsterdam is op vrijdag en zaterdag all yours. En van de overige ‘vogeltjes’ natuurlijk. De menukaart is goed (ze hebben poké bowls!), net als de Gin & Tonics, koffie en gezonde sapjes.
Eerste Ringdijkstraat 4, Amsterdam
www.hotelcasa.nl

leukste rooftops Amsterdam
W Hotel: MR Porter & W Lounge

In het centrum van Amsterdam zit de rooftop van het W Hotel verscholen. De ingang vind je aan de Spuistraat, waar eveneens de ingang van het hotel is. Je neemt de lift naar de bovenste verdieping waar je in een gang uitkomt. Aan de ene kant zit MR PORTER, de andere kant is de W Lounge. Allebei superleuke spots voor een avondje uit. Op het terras is zelfs een zwembad en het uitzicht is prachtig. De rooftop is niet heel erg hoog (zesde verdieping), maar tussen de gebouwen in voel je je verbonden met de stad. P.S. bij MR Porter ontbijt je als een koning.
Spuistraat 175, Amsterdam

www.wamsterdam.nl/MR-Porter

Dit zijn de beste rooftop bars in Shanghai!

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide & MR.PORTER

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief