L’invité restaurant aan de Amsterdamse Bloemgracht

L'invité

Welkom voel je je direct bij restaurant L’invité aan de Bloemgracht in Amsterdam. Geliefd bij het mooie restaurant is de proeverij van maar liefst zeven gangen. Wij waren er voor het nieuwe najaars proefdiner en zijn fan van het gezellige toprestaurant.

L’invité Amsterdam

Dit pareltje van de Jordaan zit verscholen tussen de prachtige huizen aan de Bloemgracht en is zelf ook bijzonder mooi. Het pand is honderden jaren oud en is een van de oudste pandjes van de buurt. Chefkok Sico de Moel is eigenaar van L’invité. Hij bedenkt zelf de gerechten op de kaart en zorgt ervoor dat er telkens vernieuwing in de keuken is.

L'invité

De Franse klassiekers worden er bereid met biologische producten van Nederlandse bodem en er wordt met lokaal en eerlijk vlees en goede vis gewerkt. Bij L’invité kun je uiteraard a la carte bestellen, maar als je een beetje van verrassingen houdt dan moet je voor de proeverij gaan.

L'invité

Toevallig zit er tegelijk met ons een stel dat twee jaar geleden – toen ook tijdens hun vakantie in Nederland – ook bij dit restaurant was voor de proeverij. Ze vonden het zo speciaal dat ze er nu (twee jaar later) weer voor naar het restaurant van Sico zijn gekomen.

L'invité
Proeverij

Het weer is inmiddels al omgeslagen van stralend zonnig naar keiharde herfststormen. De kaarsjes mogen weer vroeg aan, want het najaar doet zijn intrede. Gezelligheid en goed eten, dat is waar je dit najaar naar moet streven. Beiden vind je bij L’invité. Speciaal voor het najaar heeft Sico een speciale proeverij samengesteld en wij – lucky us – mochten deze proeven.

L'invité

Als voorproefje kregen we twee gigantische oesters, die er zeer fotogeniek bij lagen. We dronken (niet geheel onbelangrijk) bij de eerste gerechten een fijne witte wijn. Na de oester was het tijd voor de tartaar van rauwe makreel en daarna voor de Hollandse scheermesjes. Superlekker en alles zag er ook weer prachtig uit.

L'invité

Tussendoor kregen we nog een shotje van aardbeien en een broodje met boter van ansjovis en boter van basilicum. Bij de rode wijn was het tijd voor de cappuccino. Ha, nu ben je in de war he? Snap ik. De Franse uienbouillon met Amsterdamse oude kaas (yum!) werd geserveerd in een cappuccinomok. Inclusief schuimlaagje.

L'invité

Het vierde (of vijfde, ik was de tel al kwijt) gerecht was kwartel met kruidnagel en daarna kwamen de vergeten groenten op tafel. Allemaal met hun eigen smaak en bereiding. Het hoofdgerecht van de najaarsproeverij: Veluws hert volgde (ik ging voor entrecote) en we sloten af met een heerlijke Crème Brûlée die heel anders was dan je zou denken. Er zit namelijk warmoes en winterpeen in en een stuk minder suiker. Je drinkt er een speciale dessertwijn bij. Kortom: voor een avondje uit mét verrassingseffect zit je goed bij L’invité. 

L'invité

De proeverij is 59 euro per persoon. Natuurlijk smaakt alles nog beter met een bijpassende wijn en daarom is er ook een speciaal wijnarrangement. Je krijgt dan voor 89 euro het zevengangenmenu inclusief vier bijpassende wijnen.

Lust je iets niet of eet je iets liever niet, dan kun je dat aan tafel aangeven. Zo eet ik bijvoorbeeld geen hert (want Bambi) en eend (arme Donald Duck) en kreeg ik in plaats van hert de entrecote (hypocriet dat ik dat wel eet, I know). Die overigens súperlekker was en ook a la carte te bestellen is als hoofdgerecht.

L'invité
Terras

“Met mooi weer is het terras aan het water geopend en dan zit je dus echt direct aan de gracht en niet naast een boot”, vertelt Sico. De ideale plek in de Jordaan om even bij te komen van de drukte in de stad. Bootjes varen voorbij, drankje in de hand en het enige dat je dan nog nodig hebt is een zonnetje.

L'invité
Veganisten en vegetariërs

Sico de Moel draait zijn hand niet om voor een special request in zijn L’invité. Geef dus vooral even aan (kan gewoon in het restaurant zelf) dat je vegan of vegetariër bent, dan wordt er speciaal voor jou iets anders gemaakt. Zo kun je met vrienden en familie een echt avondje uit, genietend van de proeverij in een sfeervol restaurant mét uitzicht op de gracht.

L'invité

Waar: Bloemgracht 47, Amsterdam
Open: Dinsdag tot en met zondag, op vrijdag, zaterdag, zondag ook voor lunch
Website: www.linvite.nl

Bedankt voor de uitnodiging L’invité!

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief