Louis Vuitton museum

LVmGaat jouw modehart al sneller kloppen bij het horen van Louis Vuitton en museum in één zin? Dan heb je geluk! Op 27 oktober opent het Foundation Louis Vuitton museum in – waar anders- Parijs!

Het LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton museum staat in de Jardin d’Acclimatation. Te herkennen aan het enorme glazen gebouw met maar liefst 11 galerijen. Plaats genoeg voor al dat moois, want de oppervlakte bedraagt 11.000 vierkante meter. In het museum bewonder je de volledige kunstcollectie van Moët Hennessy Louis Vuitton.

LV museum

Ook zullen er, naast de vaste collectie, tijdelijke exposities te zien zijn. Architect Frank Gehry uit Canada ontwierp het museum en aan hem is dan ook de openingstentoonstelling gewijd (te zien tot en met 5 januari 2015).

Tip: Van 23 tot 26 oktober kun je het museum al gratis bezoeken. Dat weekend vindt namelijk de kunstbeurs Fiac (Fiore international d’art contemporain) plaats en dan is Louis Vuitton museum al toegankelijk voor het publiek, oui oui!

LVMH, www.fondationlouisvuitton.fr

Beeld: LVMH

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief