Loved by locals: in Barcelona

Loved by locals: in Barcelona

Barcelona is een van de mooiste Spaanse steden, zo vindt ook de 27-jarige Carlijn Teeven. Zo mooi zelfs dat ze er in 2013 kwam voor haar studie, maar na een jaar nog lang niet terug wilde naar Nederland. Nu werkt ze er als freelance journalist en tekstschrijver en deelt ze haar tips op www.barcelonatips.nl.

Samen met Annebeth en Carola voert Carlijn de redactie van hun website Barcelonatips.nl. Alledrie zijn ze Nederlands, maar alledrie hebben ze hun hart verloren aan de prachtige stad. Niet alleen op hun website, maar ook tijdens hun privétours laten ze je graag zien waarom Barcelona zo geliefd is. Voor CityStyleGuide tipt Carlijn haar lievelingsplekken in de Catalaanse hoofdstad!

Loved by locals: in Barcelona
Bakker: Baluard

Loved by locals: in Barcelona
“Over het algemeen ben ik niet zo gek op het brood in Spanje, maar bij Baluard in oude visserswijk Barceloneta moet ik me inhouden om niet voor een heel weeshuis in te slaan. Werkelijk alles is er lekker en er staat standaard een rij met Barcelonezen die er hetzelfde over denken.”
Carrer del Baluard 38, Barcelona
Facebookpagina

Hidden gem: plein in Raval

Loved by locals: in Barcelona
“Een fijn en nog enigszins onontdekt pleintje vind je in de wijk Raval. Op de plek waar ooit het armenziekenhuis stond en waar Barcelona’s lieveling Antoni Gaudí overleed, zitten nu een conservatorium, een bibliotheek 
en een leuk cafeetje. Bij El Jardí zit je eigenlijk de hele dag goed: ’s morgens voor een ontbijtje en op zwoele zomeravonden voor een lekkere borrel.”
Carrer de l’Hospital 56, Barcelona

Fietsen huren: El Ciclo 


“In principe verplaats ik me binnen de stad op de fiets en als er vrienden komen vraag ik ze meestal een exemplaar te huren. El Ciclo in de gotische wijk heeft niet alleen comfortabele modellen, maar is bovendien een hele leuke winkel om te zien. Van oude fietsonderdelen maakt eigenaar Ramiro de prachtigste lampen.”
Carrer Nou de Sant Francesc 17, Barcelona
www.elciclobcn.com

Terras: Kino

Loved by locals: in Barcelona
“Nog een favoriet in de hippe melting pot Raval is Kino, op het plein voor MACBA, het museum voor hedendaagse kunsten. De nacho’s zijn niet te versmaden en voor 5 euro heb je een geweldige mojito. Een favoriete bezigheid van veel meiden in Barcelona is om op het terras van Kino, vanachter hun zonnebril te kijken naar de skaters die zich op het plein in het zweet werken.”
Carrer de Ferlandina 23, Barcelona
www.kinobcn.com

Strandtent: Vai Moana 

Loved by locals: in Barcelona
“Aan het strand worden in het voorjaar altijd verschillende chiringuitos (strandtentjes) opgebouwd. Dit jaar zit er een hele leuke op het strand van Bogatell. Bij Vai Moana kun je heerlijk met je voeten in het zand zitten of een drankje bestellen vanuit een luie strandstoel. Goede muziek en vriendelijk personeel!
Avenida Litoral s/n, Barcelona
www.vaimoanabeachbar.com

Restaurant: La Cuisine Mandarosso

Loved by locals: in Barcelona
“Ik woon in de wijk El Born en ontdekte nog niet zo lang geleden een van de beste Italiaanse restaurants in town, gewoon bij mij om de hoek. La Cuisine Mandarosso is een klein tentje waar de gerechten in de open keuken worden klaargemaakt. Voor 12 euro heb je een menu, met pasta, drankje en toetje. Neem vooral de witte chocolade cheesecake. Reserveren is nodig, zeker in het weekend.”
Carrer de Verdaguer i Callís 4, Barcelona
www.lecucinemandarosso.com

Volg Barcelonatips ook op Instagram

Beeld: Carlijn Teeven van Barcelonatips.nl

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

8 reacties

    Leave a Reply