Loved by locals: in Lissabon

Loved by locals: in Lissabon Darcie Paardekooper

Lissabon is geliefd bij velen, zo ook bij de 27-jarige Darcie Paardekooper. Ze woont sinds oktober 2016 in Ericeira, een half uurtje rijden van Lissabon. Haar moeder is Portugees en het is dan ook niet gek dat ze al haar hele leven op vakantie naar het prachtige land gaat. Darcie kent Lissabon en de omgeving goed en is samen met haar vriend Jasper bezig om een guesthouse op te zetten: Olá Onda Guesthouse in Ericeira. Hoe tof!

“Het opzetten van onze eigen b&b is hartstikke spannend maar ook superleuk. Deze zomer gaan we open! We zijn beiden erg fan van Lissabon, en door de jaren heen hebben we veel leuke plekjes ontdekt waar we graag heen gaan. Lissabon is een stad waar je alle ingrediënten voor de perfecte citytrip vindt. In minder dan drie uur vliegen ben je al in de Portugese hoofdstad die een van de goedkoopste steden in West-Europa is.”

Loved by locals: in Lissabon Darcie Paardekooper

Darcie vertelt enthousiast over ‘haar’ Lisboa: “De kleine straatjes zijn gevuld met leuke restaurants, mooie uitzichten, monumenten, kastelen, musea, goede koffie en lekkere gebakjes. Het toerisme is de afgelopen jaren sterk toegenomen, wat goed is voor de lokale economie, maar minder fijn als je de binnenstad op een relaxte manier wilt verkennen. Daarom zet ik vier tips op een rijtje waar je heen kan om Lissabon op een meer local manier te ontdekken.”

Loved by locals: in Lissabon
Loved by locals: in Lissabon Darcie Paardekooper
Buurt: Príncipe Real

“De hippe buurt Príncipe Real ligt pal naast de populaire uitgaanswijk Bairro Alto. Toch komen hier aanzienlijk minder toeristen en vind je hier veel lokale Portugezen. Loop vanaf de Miradouro (uitkijkpunt) São Pedro de Alcântara verder omhoog en je loopt zo de wijk in. Het middelpunt is de Jardim do Príncipe Real waar je tropische planten vindt en waar de mensen uit de omliggende kantoren relaxed aan een van de vele openbare picknicktafeltjes lunchen. Zelf heb ik vier maanden stage gelopen bij een bedrijf dat aan dit park gevestigd is, vandaar dat ik zo gek ben op deze plek. De roze kiosk aan de rand van het park verkoopt goede koffie en lekkere Pastéis de Feijão, een heerlijk gebakje uit deze regio. Elke zaterdag is er een markt met biologische streekproducten.”
Praça do Príncipe Real, Lisboa

Loved by locals: in Lissabon Darcie Paardekooper
Plein: Largo do Intendente

“Tot voor kort was de buurt Intendente niet de fijnste plek van de stad. Maar Lissabon is de laatste jaren flink opgeknapt en veel duistere buurten zijn omgetoverd tot mooie plekken waar mensen graag komen, waaronder Intendente. Veel toeristen vindt je er nog niet. Het plein (‘largo’) heeft een prachtige metamorfose ondergaan. Het is omringd met gerenoveerde gebouwen die zelfs architectuurprijzen hebben gewonnen. Op het plein vind je meerdere terrasjes en een van mijn favoriete winkels van Lissabon: A Vida Portuguesa.”
Largo do Intendente Pina Manique 23, Lisboa
www.avidaportuguesa.com

Park: Jardim da Estrela

“Net even te ver lopen voor de meeste toeristen maar daarom zeker de moeite waard: Jardim de Estrela. De officiële naam is Jardim Guerra Junqueira, maar niemand noemt het zo. Een ontzettend fijn park in een mooie buurt. In de zomer zijn zijn er in de weekenden vaak muziekoptredens. En elk eerste weekend van de maand is er een markt waar mensen zelfgemaakte spullen verkopen. Ga hier vooral heen als je in wat meer rust van het zonnetje wilt genieten op een van de terrasjes of gewoon in het gras wilt liggen. En vergeet niet alle prachtige planten en cactussen in het park te bewonderen.”
Praça da Estrela, Lisboa

Loved by locals: in Lissabon Darcie Paardekooper
Bar: Park Bar

“Een bezoekje aan een rooftopbar kan niet ontbreken aan je citytrip. Bovenop de zevende verdieping van een een parkeergarage zit Park Bar. Vanaf hier kijk je uit op de stad, de rivier de Taag en de Santa Catarina kerk. De bar staat vol met houten bankjes en is omringd door planten. Bestel een grote kan sangria en je zit de hele middag goed!” 

Tijdens je stedentrip naar Lissabon mag je ook deze toffe foodhal niet overslaan! 

Volg Olá Onda guesthouse op Instagram voor meer tips over Lissabon en de omgeving.

Beeld: Darcie Paardekooper 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply