Loved by locals: in Tokio

Nicki Yoshihara van Tokiotours

Tokio staat voor veel mensen hoog op de wishlist – zo ook op de mijne. Des te leuker is het dat de Loved by locals van deze maand in het teken staat van deze Japanse wereldstad. Nicki Yoshihara woont al ruim vijf jaar in Tokio en heeft daar haar eigen bedrijf Tokiotours, waarmee ze voor onvergetelijke citytrips zorgt. Ze leidt reizigers rond en laat Tokio zien door de ogen van een local.

“Mijn man is Japanner maar opgegroeid in Nederland. Hij is als baby met zijn toenmalige expatfamilie naar Nederland gegaan en zijn ouders vonden het er zo fijn om te wonen dat ze nooit meer weg zijn gegaan. Hierdoor had mijn man geen ervaring met wonen en werken in Japan en was dat een droom die hij al lange tijd had gekoesterd”, vertelt Nicki. Nadat ze vijf jaar bij elkaar waren vroeg haar man wat zij ervan zou vinden om een tijdje in Japan te wonen. “Ik houd wel van een uitdaging dus ik zei dat hij maar eens een baan moest gaan zoeken daar, zo is het balletje gaan rollen.”

Nicki Yoshihara van Tokiotours

Inmiddels wonen ze ruim vijf jaar in Japan. “In het begin was het wel erg wennen omdat ik de taal niet sprak en mensen hier vaak niet of nauwelijks Engels spreken en alle instructies ook in het Japans zijn. De eerste keer dat ik een aardbeving meemaakte was toen ik alleen thuis was en er werd iets omgeroepen in ons appartementencomplex. Het was volledig in het Japans en ging in rap tempo door de vervormende luidsprekers heen. Ik ving alleen iets met ‘lift’ op dus ik nam aan dat de lift buiten gebruik was of dat ik die even niet mocht nemen of iets dergelijks. Tegenwoordig spreek ik wel beter Japans, maar nog niet vloeiend.” 

Loved by locals: in Tokio
Tokiotours

Op CityStyleGuide willen we dat je juist de adresjes en plekken ontdekt waar toeristen niet komen. Tokiotours past hier dan ook perfect bij. Nicki is tijdens jouw ‘Tokiotour’ je persoonlijke gids en leert je – in het Engels of Nederlands – interessante feitjes over de stad, het land, de cultuur en de taal. De rondleiding wordt in een kleine groep gegeven in en rond Tokio en Kyoto en gaat door waar menig reisgids stopt.
www.tokiotours.com

Warayakiya Roppongi

“Warayakia Roppongi is een heel leuk en lekker restaurant. Ze bereiden alles op een oven waar ze stro in doen en wat ze dan in de brand steken. Er komt dan een giga steekvlam uit de oven wat er spectaculair uitziet. Het eten smaakt daardoor een beetje rokerig. Erg lekker.”
Roppongi, 6 Chome−6−8−8, Tokio

Wijken

“Yurakcho of Shimbashi is leuk om ’s avonds naartoe te gaan om uit eten te gaan of te borrelen. Vanaf Shimbashi naar Yurakcho zijn er onder het spoor veel kleine barretjes en restaurantjes waar veel locals komen en wat super gezellig is, maar wel echt een beetje een volksbuurt. Je vindt er met name veel ‘salary men’ omdat het dichtbij Kasumigaseki is. Rondom Kasumigaseki staan veel overheidsgebouwen, dus werken er superveel ambtenaren die met name op donderdag- en vrijdagavond even stoom gaan afblazen na het werk. De sfeer die er hangt is heel bijzonder. De bogen van gemetseld steen onder het spoor zijn mooi om te zien. Door alle lichtjes van reclame-, uithangborden en restaurants waarbij mensen half op straat zitten, ademt het echt een authentieke sfeer uit.”

Tempel Maneki neko jinja

“Hier kom ik niet heel vaak meer omdat het wat uit de richting ligt van mijn huis en met mijn dochtertje is het niet zo makkelijk om er te komen, maar deze tempel is wel superleuk. Het barst er van de witte kattenbeeldjes die geluk moeten brengen dus kattenliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen. Met name erg mooi in de lente tijdens de kersenbloesem.”

Borrelen

“Omoide yokocho en Golden gai in Shinjuku zijn ook erg leuk. Golden gai is een klein gebied waar schots en scheef allemaal piepkleine cafeetjes op en naast elkaar aan de voet van een nabijgelegen tempel gelegen zijn. In de meeste barretjes komen alleen maar locals en daar passen maar een handvol personen in. De Yakuza (Japanse maffia) wilde dit gebied een keer gaan ontwikkelen en ze hebben geprobeerd om Golden gai af te branden, maar de uitbaters kwamen bij elkaar om de boel te bewaken en herop te bouwen en de Yakuza heeft het toen uiteindelijk opgegeven. Omoide yokocho is een wirwar van kleine steegjes met rode lampionnen die de boel verlichten. Deze steegjes zijn ook bomvol kleine half open restaurantjes. Met name yakitori tentjes zie je er veel. Echt een goede plek om mensen te spotten.”

Vertel: zou jij weleens op vakantie naar Japan willen?

Beeld: eigen beeld Nicki Yoshihara, foto Warayakia Roppongi is van Diamond-dining-shops.jp en foto Tempel Maneki neko is van Hatena.com.

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

6 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief