Loved by locals: in Londen

Loved by locals: Londen Sanne van der Ende

London calling! Ga jij dit weekend – net als wij – op citytrip naar Londen? Dan kun je vast wel wat tips van locals gebruiken! In de Loved by locals van deze maand geeft local Sanne van der Ende tips voor Londen.

Actrice Sanne woont samen met haar huisgenoot in een fantastisch appartement in Brentford (West London). Iedere dag reist ze met de metro naar South Kensington waar ze als supervisor werkt voor The Royal Albert Hall. “Ik stuur een groot team van theatermedewerkers aan die voor, tijdens en na een voorstelling ervoor zorgen dat bezoekers de avond van hun leven hebben. Daarnaast ben ik ook werkzaam als actrice voor film en theater waardoor ik in mijn vrije tijd in een repetitieruimte, voor de camera of bij een casting te vinden ben.”

Loved by locals: Londen Royal Albert Hall

Eind september (in 2016) is Sanne geëmigreerd van Amsterdam naar Londen. “Het is moeilijk uit te leggen waarom ik die stap heb genomen. Het was geen weloverwogen beslissing, maar een gevoel dat zei dat ik dit ‘moest’ doen. Soms moet je gewoon in het diepe springen en de uitdaging aangaan.”

Loved by locals: Londen
Koffie

“Voor mijn dagelijkse koffie ga ik naar Brown en Rosie in South Kensington. Ze hebben hier goede koffie en altijd heerlijke huisgemaakte salades en gebakjes. De bediening is er ontzettend vriendelijk en ik zit er graag als ik moet voorbereiden voor een auditie of casting.”
10-12 Exhibition Rd, London
www.brownandrosie.co.uk

Park

“Londen heeft een hoop bekende parken midden in de stad, maar mijn favoriete park is iets minder bekend bij het grote publiek: Richmond Park. Ten zuid-westen van de Thames is dit enorme park te vinden waar veel Britse families in het weekend gaan wandelen. Ik vind het heerlijk om hier met mijn nicht en haar gezin te wandelen en naar de vele herten te kijken. We sluiten de wandeling natuurlijk af met een kop thee en een scone.”

“Het park is zo groot dat je helemaal vergeet dat je in de stad woont. Mijn favoriete plek in het park is bovenop King Henry’s ‘mound’. Hier staat een verrekijker waarmee je vanaf de top van de heuvel helemaal naar Saint Pauls Cathedral in de binnenstad kunt kijken. Richmond Park was de jachtgrond van Henry VIII en hij wilde vanaf deze berg altijd naar de kathedraal kunnen kijken. Nu is dit uitzicht beschermd en mag er op de zichtlijn niet gebouwd worden.”
Richmond Park
www.royalparks.org.uk/parks/richmond-park

Loved by locals: Londen
Eten

“Als je echt goed Chinees eten wilt proeven – en dan bedoel ik niet zoals we dat in Nederland kennen maar écht Chinees – dan moet je naar de North China! Het ligt wat verder uit het centrum van de stad, maar dan heb je ook wat. Het interieur en de belichting zijn erg kneuterig maar het eten is er fantastisch. Mijn favoriet is ‘Peking Crispy Aromatic Duck’ waarbij je zelf een soort pannenkoekje met groenten, saus en eend samenstelt.”
305 Uxbridge Road, London
www.northchina.co.uk

Pub

“Als je in Londen bent, dan moet je natuurlijk naar een echte Engelse pub. Het aanbod is hier verschrikkelijk groot, waardoor de ene pub nog slechter dan de ander is. Door mijn collega’s ben ik een keer meegenomen naar The Lamb and Flag. Een echte ouderwetse bruine pub waar het naar bier stinkt, maar waar het altijd gezellig is. De pub bestaat uit twee verdiepingen en je kunt de bovenkamer afhuren voor feesten en partijen. De pub zit goed verstopt in een van de drukste wijken van Londen: Covent Garden. Daarom vind ik het zo leuk om er te komen, weinig toeristen en alleen echte Britten die na het werk een pint komen drinken.”
33 Rose Street, Convent Garden, London
www.lambandflagcoventgarden.co.uk

Dansen

“Als ik met vrienden zin heb in een dansje, ga ik graag naar Notting Hill Arts Club. Het is een vrij populaire club en ze doen zich aan de deur voor als een erg exclusieve tent. Je mag er niet met een pet/muts op naar binnen en er wordt een foto van je gemaakt door de beveiliging voordat je naar binnen mag (waarom is mij een raadsel). Eenmaal binnen is het gewoon een gezellige kelder met vaak 90’s en 00’s hits.”
21 Notting Hill Gate, London
www.nottinghillartsclub.com

Volg Sanne in Londen ook op Instagram voor nog meer tips van locals!

Beeld: foto van Sanne is gemaakt door fotograaf Lawson Taylor, de overige foto’s zijn van Sanne zelf 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

5 reacties

    Leave a Reply