Loved by locals: in New York City

Lieke Sniekers in New York

In deze loved by locals is het de beurt aan Lieke Sniekers in New York City. Sinds juli 2015 woont ze samen met haar vriend Rens in deze droomstad, waar ze beiden als freelance journalist werken. Lieke weet dus als geen ander waar locals graag komen en waar jij nu dus ook de lokale adresjes kunt vinden, zonder toeristen!

Lieke schrijft vooral over culinaire onderwerpen. Zo heeft ze vier vaste rubrieken voor ELLE Eten, verzorgt de de culinaire pagina’s van mannenblad Esquire en schrijft ze zo nu en dan voor PS Parool, Volkskrant Magazine en Quest. Maar – en nu het allerleukste – sinds half september heeft ze haar eigen website: gids.fancyschmancy.nl. “Sinds 16 september maak ik voor toeristen en zakenlui een op maat gemaakt uit eten-plan op basis van hun agenda en voorkeuren. Een nieuwe aanpak, waarmee reizigers zich elke avond verzekeren van een fijne uit eten-ervaring. Bovendien regel ik alle reserveringen. Op dit moment zijn mijn eerste klanten in New York!”

uitzicht-nyc
Loved by locals: in New York City

Lieke weet als geen ander waar locals – en zij zelf dus ook – het liefst komen in New York. Breng tijdens je citytrip naar NYC een bezoekje aan deze hotspots, dan weet je zeker dat je als een echte New Yorker rondstruint. Dat maakt je stedentrip nog mooier!

Achtbaan Cyclone in Luna Park
Nostalgie

“Het minipretparkje op Coney Island helemaal in het zuidelijke puntje is een absurde plek. Case in point: het sinistere logo waarop een maniakaal ogende man (of is het een clown?) die bij het lachen een rij reusachtige rij tanden ontbloot. Brrr. Mijn favoriete ‘plek’ hier is de bedrieglijk suf ogende houten achtbaan ‘Coney Island Cyclone’ uit 1927. Eenmaal vastgegespt in je karretje kun je geen kant meer op en moet je je overgeven aan wat een stokkerige, wilde dodemansrit blijkt waarbij welke Python/Goliath/Space Shot dan ook in het niet valt.”
834 Surf Avenue, Brooklyn, NY (Coney Island)
www.lunaparknyc.com

Cocktails

“The Long Island Bar opende in 1951 voor het eerst de deuren, en is in 2013 met meubilair en al overgenomen door de huidige eigenaren. Je drinkt er de meest fantastische cocktails in een old New York-decor dat ik alleen maar ken uit Woody Allen films, verscholen in een van de roodleren dinerbooths of hangend aan de lange bar van donker hout. Mijn favoriete cocktail hier is de klassieke Boulevardier, met rye whiskey, campari en vermouth.”
110 Atlantic Avenue, Brooklyn, NY (Cobble Hill)
www.thelongislandbar.com

Italiaans restaurant Lilia in New York City
Modern Italiaans eten

“Bij Lilia in New York City eet je modern Italiaans. Dat klinkt misschien niet heel speciaal, maar ik geloof niet ik ooit eerder bij een restaurant heb gegeten (Michelinsterrenrestaurants inclusief) waar elk onderdeel zo feilloos was uitgevoerd. Echt elke hap hier is perfect, of je het nou over de Cacio e Pepe minibeignets, de gegratineerde venusschelpen met chilipeper of de verse pasta met schapenkaas en honing hebt. Helaas heeft de rest van New York dat inmiddels ook door en is later dan een maand van tevoren reserveren inmiddels zo goed als onmogelijk geworden…”
567 Union Avenue, Brooklyn, NY (Williamsburg)
www.lilianewyork.com

Veganistisch diner

“Veganistisch eten vind je in New York City steeds meer, maar uitgebreid tafelen zat er voor veganisten tot 2015 niet echt in. Met Avant Garden kwam daar in 2015 verandering in. Restaurateur Ravi DeRossi (zelf veganist) voelde zich schuldig over de hoeveelheid kaas en vlees die er dagelijks door zijn restaurantkeukens doorheen werden gejaagd en besloot een volledig plantaardig restaurant te openen. Ik ben zelf geen veganist, maar het eten is hier gewoon heel erg lekker. Het liefste zit ik bij Avant Garden aan de brede bar direct aan de open keuken: de zachtaardige koks zijn altijd in voor een praatje terwijl ze een dik stuk toast voor je beleggen met aard- en kweepeer en bestrooien met pistache, of de laatste hand leggen aan je speltrisotto met geroosterde flespompoen en salie.”
130 East 7th Street, New York, NY (East Village)
www.avantgardennyc.com

Kajakken op de Hudson in New York
Actief

“In het seizoen (vanaf mei t/m oktober) ga ik als het mooi weer is graag kajakken op de Hudson met uitzicht op het nieuwe WTC! Het Downtown Boathouse drijft op vrijwilligers, wat betekent dat dat helemaal gratis is.”
Pier 26, New York, NY
www.downtownboathouse.org

Ontspannen

“Als ik gestrest ben, ga ik het liefste een uurtje naar The Dream House, een wisselende geluid- en lichtinstallatie van verschillende kunstenaars in een verborgen appartement. Je komt er binnen door aan te bellen bij een smalle deur naast een obscuur Italiaans restaurant in Tribeca. Eenmaal binnen tref je een ruimte met kussens, vanwaar je al liggend de nogal psychedelische kunstinstallatie kunt bekijken (of een dutje kunt doen!).”
275 Church Street, New York, NY (Tribeca)
www.melafoundation.org/dream02.htm

Vergeet vooral niet om een kijkje te nemen op fancyschmancy.nl!

Beeld: van Lieke zelf en websites van de hotspots 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief