Market 33: Urban foodcourt op de Zuidas

Market 33: Urban foodcourt op de Zuidas

Market 33 op de Zuidas in Amsterdam is een urban foudcourt waar je iedere werkdag terecht kunt. De foodhal richt zich op zakenlui, buurtbewoners en iedereen die van het concept én van eten houdt.

Market 33

Er zijn zo’n tien verschillende stands waar je diverse keukens kunt proeven. Net als bij iedere foodhal is het leukste dat je zo verschillende gerechten kunt nemen en maaltijden kunt delen. Natuurlijk kun je ook alles lekker zelf houden, net zo leuk. Vanaf 8.00 uur ‘s ochtends drink je er koffie of geniet je van een ontbijtje en vanaf 11.00 tot 21.00 uur zijn er ook heerlijke gerechtjes voor lunch en diner. Op vrijdagavond is Market 33 iets langer open, want dan is het tot 23.00 uur tijd voor de vrijdagmiddagborrel.

Market 33: Urban foodcourt op de Zuidas
Food

Natuurlijk gaat het bij Market 33 allemaal om food, en dan met name kwalitatief goed eten. Benieuwd? Bij Bowl & Buns bestel je de populaire poké bowl (megalekker!) en gestoomde soft buns met pulled pork, voor biologische frietjes ga je naar Pomms’ en als je van de Zuid-Amerikaanse keuken houdt, ben je bij Lima Zuid aan het juiste adres. Daar geniet je van taco’s en burrito’s. Streetfood (uit Hong Kong, Vietnam, Thailand en India) aan een stokje eet je bij Everything On A Stick en bij Pita Queen lunch of dineer je met pita’s gevuld met gemarineerde tonijn, Peking eend en quinoa. Voor sushi ga je naar de stand Oishii Sushi, voor Vietnamese springrolls of noodle soup naar Hello Vietnam en voor verse pasta’s en sauzen naar That’s Amore. Ook Grizzl is erg leuk, daar wordt elk gerecht in twee varianten geserveerd. Huh? Ja! Zo kun je de hamburgers en flammkuchen in de meat of veggie variant bestellen.

Market 33: Urban foodcourt op de Zuidas

Van al dat eten krijg je dorst! Een cocktail of biertje bestel je bij Bar 33 en ook de wijn smaakt heerlijk bij de jamon iberico van Of je Spaanse worst lust. Ook een heel fijn kraampje. Voor een 100% organische juice of smoothie – zonder toegevoegde suikers – bestel je wat bij TrueStory Juicery en bij de koffiebar drink je de lekkerste koffie van Stooker, lokaal gebrand in Amsterdam-Oost.

Bij deze foodhal kun je prima in de lunchpauze wat lekkers halen, maar ook na werk lekker borrelen met collega’s. Ook met vrienden en familie (zelfs kinderen) is het een leuke locatie om bij te kletsen. Het is er niet hysterisch druk, er is goede wifi en je hoeft geen uren in de rij te staan.

Waar: Claude Debussylaan 33, Amsterdam
Open: Maandag t/m vrijdag van 8.00 – 21.00 uur
Website: www.market33.nl

Beeld: Market 33

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief