Column: Mijn ervaring met NewFysic – dit woog ik eerst

Mijn ervaring met NewFysic - dit woog ik eerst

Heel lang heb ik getwijfeld, zal ik zeggen wat ik eerst woog? Het ene moment denk ik, nee dat is nergens voor nodig en ik schaam me dood voor mijn toenmalige Miss Piggy look. Het andere moment vind ik het superstom als mensen daar zo geheimzinnig over doen. Omdat het nu voelt als een heel leven gelden, durf ik het. Komt ie.

Mijn ervaring met NewFysic

Oké. Toen ik op 1 mei 2017 met NewFysic begon woog ik 87,2 kg. Ja echt. Hou wel even in gedachten dat ik 1 meter 86 ben. Dat is vrij lang. Dus meer oppervlakte om het vet te verdelen. Zo praat ik het een beetje goed. Maar alsnog is het natuurlijk bijna 90 kilo, en 90 is bijna 100 en boven de 100 klinkt al snel behoorlijk obese. I know. Was ik dus ook een beetje. De weegschaal toonde nog net geen hamburger in de display. Tijd om iets te veranderen dus.

Dit woog ik eerst voor NewFysic
Februari 2017 – voor NewFysic

Streefgewicht

Samen met coach Manja van NewFysic Utrecht bepaalde ik mijn streefgewicht. Alles onder de 80 leek mij prima. We spraken 78kg als eerste doel af, die konden we altijd nog bijschaven. Dat gebeurde als snel want het ideale gewicht dat bij mijn leeftijd en lengte past is 76,1kg. Dat leek mij toen ik begon vrij onhaalbaar, maar het ging allemaal veel sneller dan ik dacht. Ik verruilde chips voor volkoren toastjes, 35 glazen wijn per week (grapje natuurlijk, ik zit niet bij de AA) voor max. 4 glazen droge witte wijn en witte pasta voor volkoren.

Afvallen met NewFysic

Bijna elke week viel ik wel een kilo – soms iets meer, soms iets minder – af en tot nu toe denk ik dat ik écht mijn levensstijl veranderd heb. Ik eet eigenlijk alleen nog maar volkoren producten, meergranen wraps en zo min mogelijk pindakaas, hagelslag en chocopasta. En guess what? Ik voel me er veel beter bij. Als je altijd denkt dat mensen eerst je onderkin zien en dan pas jouzelf, dan weet je dat het tijd is om af te vallen.

Mijn ervaring met NewFysic - dit woog ik eerst
Oktober 2017 – na NewFysic

Mijn gewicht nu

Voor mezelf heb ik besloten dat ik een beetje tussen de 73 en 75 kg wil blijven. En dat is gelukt! Afgelopen dinsdag woog ik 72,6 kilo! Een dieptepunt, ha.Tussen kerst en oud en nieuw had ik een chocoladevoorraad in huis waar Albert Heijn jaloers op kon zijn, dus daar kan het niet door gekomen zijn. Door dat geintje met m’n tanden at ik eerst alleen zachte dingen (lees soep en smoothies) dat kan wellicht geholpen hebben. Maar ik denk dat de allergrootste boosdoener van vet toch echt alcohol is. Ik hou een Dry January (stom, I know), maar het werkt wel. Hierdoor ben ik na het laatste weegmoment half december (be prepared op obese praat) weer 1,5 kilo afgevallen met NewFysic. In totaal ben ik nu 14,6 kilo afgevallen in 8 maanden tijd.

Tips afvallen NewFysic

Ik gebruik al een paar maanden geen voedingssupplementen van NewFysic meer, maar ik probeer wel de lessen die ik daar geleerd heb zoveel mogelijk toe te passen. Een paar tips: niet te veel alcohol (max 4 glazen witte wijn per week), volkoren pasta, brood en crackers in plaats van ‘witte’ producten, mager broodbeleg en geen frisdrank drinken. Natuurlijk hoort snoepen in geen enkel dieet thuis, maar af en toe een stukje chocola, toetje of taartje neem ik nu – uiteraard – wel. Het moet wel leuk blijven!

Dit is NewFysic

NewFysic is een gezonde afvalmethode met blijvend resultaat. Klinkt ideaal? Is het wat mij betreft ook. De afslankmethode wordt aangepast op jouw levensstijl en je krijgt een voedingsplan en voedingssupplementen. Ook heb je elke week een weegmoment, dit is een goede stok achter de deur.

Dit artikel is in samenwerking met NewFysic tot stand gekomen. Ik ben superblij met mijn ervaring met NewFysic, dat ik het programma heb mogen volgen en zo ontzettend veel ben afgevallen. Daarom kan ik het iedereen aanraden!

Let’s get social!

Volg jij CityStyleGuide al op Insta Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief