Monkey Bar Berlin: view

Monkey Bar Berlin

Een hele leuke hotspot in Berlijn is Monkey Bar Berlin. Hoewel deze skybar niet heel hoog is, heb je wel mooi uitzicht op de apen in de zoo. Vanaf de tiende verdieping kijk je uit op Zoologischer Garten Berlin. De megagrote ramen – van vloer tot plafond – zorgen voor the best view.

Monkey Bar Berlin: view

Tijdens mijn stedentrip naar Berlijn ben ik twee keer bij Monkey Bar Berlin geweest. De eerste keer was op een maandagavond rond 22.00 uur, toen was het megadruk. Zo druk dat ik het eigenlijk iets minder leuk vond. Maar gelukkig zijn we de dag erna (op dinsdag) aan het eind van de middag nog een keer gegaan. We vonden een prima plekje aan het raam, waar we uitzicht op de apen in de dierentuin hadden. ‘s Middags kun je er even lekker uitrusten van al het wandelen door de stad en ‘s avonds is het een gezellige boel voor een borrel en een dansje.

Monkey Bar Berlin
25hours Hotel Bikini Berlin

Mocht je nog geen hotel geboekt hebben voor je stedentrip naar Berlijn, dan is het 25hours Hotel Bikini Berlin zeker een aanrader. De leukste winkels op steenworp afstand en het hotel is superleuk ingericht. Net als de Monkey Bar op de tiende verdieping van het hotel. Ook al slaap je niet in dit hotel, dan kun je – natuurlijk – gewoon de skybar bezoeken. Je neemt de lift naar de tiende verdieping en loopt naar rechts voor Monkey Bar Berlin en naar links voor restaurant NENI.

Rooftop Monkey Bar Berlin view
Er is ook een rooftop, yay! In de zomer is het er natuurlijk een stuk aangenamer dan in de koude winter, maar als je je jas meeneemt kun je snel een paar mooie plaatjes schieten. Of je neemt een lekker warm drankje mee om je op te warmen.
Monkey Bar Berlin
Monkey Bar Berlin menu

Voor een glas wijn betaal je €8,50, een halve liter bier kost €5 en cocktails zijn zo’n €12. ‘s Middags bestelde ik een heel lekker theekannetje voor €5,50 met een brownie (€6). Die brownie was me toch lekker. Ik zou er bijna weer voor terugvliegen!

Monkey Bar Berlin toilet

Of je nu moet of niet: ga zeker even naar het toilet in de Monkey Bar. Als je het hokje bij het raam kiest, dan heb je vanaf daar ook uitzicht op de dierentuin. Ja, ook hier is het raam van de vloer tot het plafond. Super grappig!

Waar: Budapester Straße 40, Berlin
Website: www.monkeybarberlin.de

P.S. Ga ook zeker naar House of Small Wonder in Berlijn!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply