Healthy hotspot: mymuesli in Utrecht

Healthy hotspot: mymuesli in Utrecht

Wil jij net als ik wel wat gezonder leven? Begin dan met een healthy ontbijtje. mymuesli heeft allerlei verschillende soorten muesli – van paleo tot balance – waarmee je goede voedingsstoffen binnenkrijgt en ook nog eens heel lekker je dag begint. In Nederland is de mymuesli winkel gevestigd in Utrecht, waar ik afgelopen week langs ben geweest om te kijken én te proeven.

mymuesli in Utrecht

Healthy hotspot: mymuesli in Utrecht

Naast de Febo (ja echt) aan de Lange Elisabethstraat vind je de mymuesli store, vol grote ronde bussen. Daar staat het merk dan ook bekend om. Door de handige verpakking hoef je niet ingewikkeld te doen met knijpers op open zakken én kun je aan de buitenkant makkelijk zien welke variant het is. Op de voorkant staat duidelijk de naam van de muesli en op de achterkant zie je aan de hand van kleine icoontjes wat voor ingrediënten er voornamelijk in zitten. Denk aan: noten, rozijnen, chocolade, kokos en cranberry. In iedere soort – en dat zijn er nogal wat – andere ingrediënten, waardoor er altijd wel iets is wat je lekker vindt. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je de verkeerde bus mee naar huis neemt, want je mag alles proeven.

Healthy hotspot: mymuesli in Utrecht

Er zijn zo’n dertig verschillende soorten muesli en havermout: van de N’oats (overnight oats) en yoga-muesli (met Ayurvedische ingrediënten) tot My Worst Hangover muesli (om je lichaam weer op te peppen na een iets te gezellig avondje) en de Holland-muesli (met een oranje look en krokante bite). Hoe leuk zijn de namen alleen al? Vooruit nog een paar: my fucked up life muesli en my happy divorce muesli bijvoorbeeld.

Paas-muesli

Healthy hotspot: mymuesli in Utrecht

Over twee weken is het Pasen en speciaal voor deze dagen heeft mymuesli een speciale paas-variant ontwikkeld. Alleen de verpakking met het gouden konijntje staat al hartstikke gezellig op de paastafel. Deze blauwe bus is gevuld met frambozen, zoete aardbeien, choco-crunchy, havervlokken en cranberry-chocs omhuld met witte chocolade. Psst: ook lekker om gewoon een handje uit de bus zo los op te eten als tussendoortje. Je kunt alle mymuesli eten hoe jij het lekker vindt, met yoghurt, melk of over een smoothiebowl bijvoorbeeld.

Op reis

Healthy hotspot: mymuesli in Utrecht

To go zijn er portiecups, deze kun je voor 30 cent extra in de winkel direct laten vullen met yoghurt of melk en onderweg op eten. Ook zijn deze verpakkingen heel handig tijdens een stedentrip. Ga je bijvoorbeeld een weekendje weg, dan stop je twee van deze pakjes in je handbagage en vul je ze op reis met wat yoghurt of melk. Dat is overal wel te vinden en dan heb je een snel, makkelijk en gezond ontbijtje. Ideaal!

Waar: Lange Elisabethstraat 6, Utrecht
Website: www.mymuesli.com

Beeld: CityStyleGuide

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief