Nederlandse steden om te winkelen

Nederlandse steden om te winkelen

In Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn we bijna allemaal weleens geweest, maar welke Nederlandse steden zijn nou ook verrassend leuk om te winkelen? Wij zochten het voor je uit!

Den Haag
De Prinsestraat in Den Haag is er eentje om te noteren, net buiten het centrum en nog niet al te druk. Verrassende winkeltjes en gezellige eettentjes. Vergeet ook vooral niet de zijstraatjes in te lopen, je komt gegarandeerd leuke winkels tegen.

Nijmegen
Tijdens de Vierdaagse is het er en en al gezelligheid, maar ook op een gewone dag is het er heel leuk. Gezellige straatjes, leuke pleinen en winkels genoeg! Must visit: de Marikenstraat, doet denken aan de Koopgoot in het klein en heeft onder andere een mooie boekhandel.

Nederlandse steden om te winkelen

Zwolle
Gezellig en knus, in Zwolle loop je van het ene leuke straatje in het andere. De stad zit vol leuke boetiekjes én talloze restaurantjes om tussen het winkelen door even bij te komen.

Groningen
Er gaat niets boven Groningen! Kom je met de trein? Dan stap je vanuit het station zo de eerste winkelstraat in. Natuurlijk mogen ook de Grote Markt, de Herestraat en de Vismarkt niet overgeslagen worden.

Maastricht
In Maastricht waan je je in het buitenland. Shoppen kun je er als de beste en vlaai eten – natuurlijk – ook. In de Rechtsstraat loop je tegen boetiekjes aan en in de Stokstraat moet je voor de luxere winkels zijn.

Nederlandse steden om te winkelen

Den Bosch
Shoppen in Den Bosch gaat uiteraard gepaard met het eten van een Bossche bol. Die kun je erna weer aflopen terwijl je winkel in, winkel uit loopt. Mét volle tassen.

Haarlem
Dit kleine stadje heeft grootse adresjes. Zowel op winkel- als op eetgebied. Je vindt er boetiekjes, de Barteljorisstraat (jawel, van Monopoly) en de leuke Zijlstraat waar je onder andere kunt genieten van een suikervrije high tea.

Wil je voordat je gaat shoppen weten wat de trends van deze zomer zijn? Bekijk dan dit artikel op de blog van Peter Hahn, waar je dé zomertrends voor een heerlijke zomer in the city vindt.

Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

6 reacties

    Leave a Reply