New Year’s Eve in NYC

New Year’s Eve in NYC

Dit jaar vier ik New Year’s Eve in New York City! Op 31 december vliegen we naar NYC, waar we zo’n 8 dagen blijven. Sinds het boeken houdt dé grote vraag ons bezig: wat te doen met New Year’s Eve? Om de vele mogelijkheden wat overzichtelijker te maken, zocht ik 5 opties uit.

Times Square
Supercool lijkt het me, op Times Square oud & nieuw meemaken. Maar die drukte! Duizenden mensen die zich verzamelen, uren wachten, niet kunnen plassen en wat als er paniek uitbreekt? Never mind…

Hotelfeestje
Mét zicht op de ball drop natuurlijk. Stiekem droom ik hier al weken van, maar de prijs houdt me tegen. Je bent zo 600 euro kwijt voor een feestje in een hotel op Times Square met goed uitzicht. Daar koop je 20 Levi’s spijkerbroeken van…een béétje te gek dus.

Central Park
Er is zelfs een hardloopevent in Central park (New York Road Runners Midnight Run). De 6,4 km lange run begint om 1 minuut voor 12 onder het vuurwerk. Natuurlijk kun je er al eerder terecht, de avond begint om 22 uur met music and dancing. Registreren kan hier, voor 60 dollar koop je al een ticket.

Boottochtje 

In een boot over de Hudson het vuurwerk bekijken? Je hebt veel verschillende bedrijven die boottochten aanbieden tijdens New Year’s Eve, zo is er bijvoorbeeld Circle Line Sightseeing Cruises. Voor 178 dollar vaar je in drie uur langs de hoogtepunten, is er een open bar, DJ, champagne toast én zicht op het vuurwerk. Klinkt very good!

Feest
Er zijn genoeg leuke feestjes, op Eventbrite.com vind je een overzicht – overigens ook handig voor andere dagen. Op veel party’s is er tijdens oud & nieuw een open bar en moet je van te voren een ticket kopen.

Heb jij nog tips voor New Year’s Eve in NYC? Let me know!

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief