Nieuw menu: Hoofdstad Brasserie van Hotel De L’Europe

Brasserie De L Europe

Ben je ooit het prachtige Hotel De L’Europe in Amsterdam binnengestapt? Nee? Dan weet je waarschijnlijk nog niet dat je er – ook als niet-hotelgast – heerlijk kunt eten. Ik heb het over Hoofdstad Brasserie. De uitdaging van chef-kok is om de multiculturele mix van de stad terug te brengen in zijn kookkunsten. Na een jaar voorbereiding, laat hij ons dit seizoen kennismaken met de traditionele Franse keuken, verpakt in een modern jasje.  CityStyleGuide krijgt een voorproefje!

l’Entrée van Hoofdstad Brasserie

Redacteur Elke Donkers bezoekt voor CityStyleGuide dit prachthotel. Het feest begint al aan de deur. Als een dame word ik verwelkomd door de portier van Hotel De L’Europe en mijn jas wordt aangenomen. Ondertussen verwonder ik me over de immense kroonluchters en schilderijen van Rembrandt aan de wand. Na een rondleiding door de lobby, kom ik aan bij de brasserie. Eenmaal daar, val je in een relaxte sfeer. Waar zal ik gaan zitten? Ik kan kiezen voor chef’s table bij de open keuken of een plekje bij het raam. Ik ga voor het laatste. Alleen al het uitzicht op de Amstel en het levendige Muntplein maakt me vrolijk.

Soep Brasserie

Aan de slakken bij Hotel De L’Europe

De eerste vraag die de ober stelt, is welke wijn het mag zijn. Toevallig was ik al op de hoogte van de exclusieve privé wijnkelder van het hotel. Volmondig zeg ik: Jazeker! Doe mij maar een glas rood. Na de eerste slok van mijn cabernet sauvignon wordt de menukaart onder mijn neus geschoven.

De gerechten staan in het Frans vermeld, met daaronder de Nederlandse of Engelse vertaling. Er valt me al meteen een aantal Franse klassiekers op: de uienbouillon, de steak tartare en jawel, l’escargots. Hoewel er nog veel meer lekkers op de kaart staat, besluit ik voor dit rijtje te gaan. Frankrijk, kom maar op! Heel tof is dat de steak tartare live aan tafel wordt bereid, zodat je precies ziet welke ingrediënten er in gaan. Dan wordt het derde gerecht geserveerd. Ineens besef ik me dat ik ’s middags in hartje Amsterdam aan de slakken zit. Top! Tenslotte neem ik nog een kleurrijk toetje met lavendel, vijg en cassis en dan is mijn buikje helemaal vol.

Hoofdstad Brasserie

Amsterdamse hotspot

Tijdens de lunch vertelt de chef-kok dat hij nu al bezig is met nieuwe gerechten voor het aankomende seizoen. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht bij Hoofdstad Brasserie ligt rond de vijfentwintig euro. Voor een tientje meer kun je genieten van een ‘Bib Gourmand’ driegangenmenu. ’s Zomers is overigens ook het terras van Hoofdstad Brasserie geopend en hoort het echt tot dé hotspots van Amsterdam. Genoeg reden dus om eens bij het vijfsterrenhotel naar binnen te gaan!

Waar:Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam
Website: www.deleurope.com

Tekst en beeld: Elke Donkers

Elke Donkers

 

 

 

 

 

 

ELKE
Hi! Tof dat ik via Citystyleguide.nl mijn ontdekkingen met jullie mag delen. Tijdens een stedentrip 
ga ik op zoek naar lokale barretjes en (vintage) shops. Ik probeer altijd met een excentriek item thuis te komen dat me voor altijd laat terugdenken aan die stad. Hiernaast heb ik mijn eigen bedrijf in content creatie: Hartversuskoppie. Ik schrijf en doe de branding voor ondernemers. In het weekend sta ik op het podium met mijn band Hypergoods en zijn we bezig Nederlandse festivals te veroveren met onze indie electropop muziek!

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief