Nieuwe hotspots op Rotsoord in Utrecht

Nieuwe hotspots op Rotsoord in Utrecht

Rotsoord is hip, vernieuwend én er zijn heel wat leuke hotspots te vinden. Zo kan je in de omgeving van Rotsoord terecht voor Klein Berlijn (Helling 22), LE:EN (Heuveloord 140) en de WT Urban Cafe (Heuveloord 25). De twee allernieuwste hotspots van dit leuke deel van Utrecht? Het Ketelhuis en De Zagerij, pal naast elkaar.

De Zagerij op Rotsoord

Bij De Zagerij kun je zes dagen per week terecht voor lunch, diner en – ook heel belangrijk – voor de borrel. In de gezellig zithoek tuur je lekker naar buiten over het water en drink je koffie met homemade taart. De gezellige tafeltjes in de ruime Zagerij zorgen voor een gezellige sfeer, maar je zit er nooit té dicht op elkaar. Voor de lunch en het diner is er een gezonde, kleine en snel wisselende kaart met gerechten van over de hele wereld. Daarna blijf je gewoon hangen voor een goed glas wijn, speciaal biertje of cocktail. Overigens kun je ook alleen voor een drankje langskomen.

Nieuwe hotspots op Rotsoord in Utrecht

Voorheen was het pand de fabriek van Pastoe, waar designmeubelen werden geproduceerd. Vandaar de naam De Zagerij en natuurlijk zit je in de zithoek op meubels van Pastoe. Het industriële pand – met het mooie hoge plafond – heeft authentieke ramen en heeft een mooi uitzicht over de Vaartsche Rijn. Overigens zit het treinstation Vaartsche Rijn op een paar minuten lopen, hartstikke handig.
Rotsoord 7a, Utrecht
www.dezagerijutrecht.nl

Het Ketelhuis op Rotsoord

Naast De Zagerij zit Het Ketelhuis, hier werd vroeger de stroom opgewekt voor de fabriek. Ook deze ruimte is prachtig en zoveel mogelijk in tact gelaten. Zo zie je nog duidelijk de leidingen, takels en de enorme stoomketel. Ook hier heb je goed zicht op de Vaartsche Rijn voor de zeven meter hoge glazen voorgevel van Het Ketelhuis. In de zomer zit je hier dus ook heerlijk aan het water.

Nieuwe hotspots op Rotsoord in Utrecht

Bij Het Ketelhuis kun je terecht voor een vast en seizoensgebonden menu. Je kiest uit drie, vier, vijf of zes gangen, vanaf 38 tot 65 euro. Het restaurant is vijf dagen per week geopend en het menu wordt geserveerd met bijpassende wijnen. En die smaken erg goed!
Rotsoord 7b, Utrecht
www.hetketelhuisutrecht.nl

Het Ketelhuis is vanaf vandaag (11 april 2017) open en De Zagerij opent op 18 april 2017 haar deuren.

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply