One day in Berlin

A day in Berlin

Carmen van TheSLCTD belicht vanaf 7 september elke eerste maandag van de maand een te hotspot in haar woonplaats Berlijn. Vorige week hebben we haar al beter leren kennen en vandaag tipt ze haar ideale dag in Berlijn!

“Ontbijt hebben ze hier tot een kunstvorm verheven, dus neem hier vooral de tijd voor. Mijn twee favorieten zijn Anna Blume en Suicide Sue, beide in Prenzlauer Berg. Omdat je na deze overdaad wel toe bent aan een ‘verdauungsspaziergang’ slenter je door de straatjes van Prenzlauerberg (Oderberger Strasse, Kastanien Allee) zo richting de Mulackstrasse in Mitte waar je geweldig kunt shoppen. Hierna heb je wel een metrootje verdiend. Ga nog verder Mitte in om bij Neni te lunchen en bij Monkey Bar een drankje te doen. Deze liggen in een nieuwe shopping mall, Bikini, en hebben uitzicht over de dierentuin.

Carmen van TheSLCTD

Voor je culturele fix ga je hier naar de Gropius Bau of de Borros Sammlung in de bunker in Mitte (wel tijdig reserveren). Hierna snel door naar Kreuzberg waar je bij Kimchi Princess een idioot grote Koreaanse barbecue besteld, of als het wat meer op stand moet bij Nansen heerlijke gerechten van Duitse bodem eet. Er is echter zoveel keus aan restaurants dat je je niet blind moet staren op deze suggesties. Rond dit tijdstip begint het Berlijnse leven natuurlijk pas echt en dan zit je in Kreuzeberg goed.

Carmen van TheSLCTD

Drankjes bij Luzia en daarna door naar een van de vele clubs. Ik ben zelf geen enorme club-ganger maar ik vind Wilde Renate en Club der Visionaire wel erg bijzonder. Mocht je geen zin hebben in drukte en harde muziek, zoek dan je heil in een biergarten, mijn favoriet is Prater in Prenzlauer berg. Heerlijk kneuterig en wel zo gezellig.”

Vanaf maandag 7 september belicht Carmen van TheSLCTD elke eerste maandag van de maand een hotspot in Berlijn! Meer zien van Carmen? Volg haar op TheSLCTD en op Instagram!

Beeld: TheSLCTD

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief