Ontbijten in De Pijp in Amsterdam

Ontbijten in De Pijp in Amsterdam

Ontbijten hoef je niet altijd thuis te doen. Af en toe is het superlekker om een keer buiten de deur te ontbijten: in het weekend, tijdens een verjaardag of gewoon omdat je er zin in hebt. Ook Amsterdam barst van de food hotspots waar je je dag begint met een croissantje, granola of een sandwich. Dit zijn vijf leuke plekken voor een ontbijtje in de Amsterdamse Pijp!

5x ontbijten in De Pijp
Little Collins

Ontbijten in de Pijp in Amsterdam
Avocado on toast, een kimchi wafel met avocado-mayonaise en fried egg of heb jij toch liever gepocheerde eieren met gerookte zalm en gegrilde asperges? Wat je ook kiest, alles smaakt even goed bij Little Collins in De Pijp. De authentieke ontbijtjes zijn op de kaart gezet door de Australische eigenaresse die liefde heeft voor opmerkelijke smaakcombinaties. Niks geen saai ontbijtje bij Little Collins dus. Overigens kun je bij dit ontbijttentje ook brunchen en dineren. Let wel even op de openingstijden: maandag van 9.00 tot 16.00, dinsdag gesloten, woensdag en donderdag van 10.30 tot 22.00 en vrijdag, zaterdag en zondag van 9.00 tot 22.00 uur.
Eerste Sweelinckstraat 19F, Amsterdam
www.littlecollins.nl

Omelegg

Ontbijten in De Pijp in Amsterdam
Vroege vogels zijn er als de kippen bij om als eerste aan het ontbijt bij Omelegg te zitten. Al om 7.00 uur opent deze omeletterie haar deuren voor de lekkerste eiergerechten. Op zaterdag en zondag slapen ook zij – een beetje – uit en gaat de toko om 8.00 uur open. Je kunt kiezen uit talloze omeletjes met bijvoorbeeld gorgonzola en bacon, met spinazie, champignons en kaas (Popeye genaamd) en zelfs met banaan en pindakaas. Onder het kopje ‘Eggcetera’ staat de Gourmet Chicken Burger en de Scrambilicious. Bij Omelegg bestel je ook sandwiches (met bieslook, ei en zalm bijvoorbeeld) of ‘gewoon’ een croissant.
Ferdinand Bolstraat 143, Amsterdam
www.omelegg.com

Bakers & Roasters

Ontbijten in De Pijp in Amsterdam
Bij een goed ontbijt, hoort goede koffie. En daarvoor ga je naar Bakers & Roasters. Zeven dagen per week kun je er van 8.30 tot 16.00 uur terecht voor een kop koffie en een heerlijk ontbijt (of lunch). Eggs Royale (met gerookte zalm, gepocheerde eieren en Hollandaisesaus), de Breakfast Rice Bowl (gerookte zalm, avocado, fried egg en bruine rijst) of een Kiwi Brekkie (eieren, bacon, worst, breakfast aardappels, spinazie en champignons), anyone? Sapje erbij en niks meer aan doen.
Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam
www.bakersandroasters.com

De Wasserette

Ontbijten in De Pijp in Amsterdam
Van 7.30 tot 18.00 uur geniet je van croissants, broodjes én koffie bij De Wasserette in De Pijp. Sandwiches met kip, avocado en Parmezaanse kaas, met gepocheerd ei en gerookte zalm of de Eggs Florentine met spinazie, eieren en kaas sieren de menukaart. Als dat niet lekker wakker worden is.
Eerste van der Helststraat 27, Amsterdam
www.dewasserette.com

The Avocado Show

Ontbijten in De Pijp in Amsterdam
De enige echte avocado hotspot is The Avocado Show. Avocado lovers kunnen hier hun groene hart ophalen, want alle gerechten zijn verrijkt met deze groene rakker. Naast dat de ontbijtjes er superlekker zijn, worden ze ook nog eens prachtig geserveerd en zit je heerlijk op de mooie roze velvet banken. The Avo Garden is een gerecht van twee halve avocado’s gevuld met hummus en eetbare bloemen en wordt geserveerd met meergranen toast. The Poké Bowl is met rauwe zalm en sushirijst en The Latest Scoop is een avocado sorbetijsje. Ook zijn er nacho’s – met guacamole natuurlijk -, salades en is er een chocolademousse. Alles inclusief avocado! The Avocado Show is van half 9 tot 17.00 uur geopend.
Daniël Stalpertstraat 61, Amsterdam
www.theavocadoshow.com

Beeld: websites van de hotspots en CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply