Ontbijten in Utrecht

Ontbijten in Utrecht

Ontbijten buiten de deur is makkelijk en bij deze hotspots in Utrecht ook nog eens heel lekker. Oh en je kunt het ook lunch noemen hoor, mocht je een ontbijt buiten de deur iets te vroeg vinden. Een ding hebben deze adresjes gemeen: je kunt er de hele dag ontbijten.

De leukste adresjes om te ontbijten in Utrecht
Rabarber

Ontbijten in Utrecht Rabarber
Ontbijt staat bij Rabarber niet per se gelijk aan vroeg opstaan, want hier kun je lekker de hele dag voor aanschuiven. Of dat nou om 9.00 uur of om 16.00 uur is, granola met yoghurt smaakt op ieder moment. Het is bij Rabarber in Utrecht dan ook helemaal niet gek om te beginnen met een huisgemaakt taartje, om vervolgens soep te bestellen. Alles kan, alles mag. Het menu geldt dan ook all day every day. Ondertussen lees je de krant, praat je bij met vrienden of geniet je gewoonweg van de fijne vibe die er hangt. De producten die de hippe spot (aan een van de leukste straten van Utrecht) gebruikt, zijn voornamelijk van lokale leveranciers en er wordt met zoveel mogelijk duurzame producten gewerkt. Smaakt alles toch nét even iets beter. Heb je een lekkere huisgemaakte taart nodig voor een feestje – of zomaar – dan kun je die hier ophalen. Doe je gewoon alsof je hem zelf gebakken hebt. Grapje natuurlijk.
Zadelstraat 20, Utrecht
www.rabarber-utrecht.nl

Teds

Ontbijten in Utrecht Teds
Na Amsterdam zijn de ontbijtjes van Teds sinds kort ook in Utrecht te vinden. Van 8.00 uur tot 17.00 uur ontbijt of lunch – laten we het gewoon brunch noemen, doen ze zelf ook – je er met de lekkerste eggs benedict. Het kopje met eiergerechten op de menukaart is zo mogelijk nog langer dan de sandwiches: Eggs Norwegian (gepocheerd ei met zalm en Hollandaisesaus), Triple Omega (gepocheerd ei met avocado en zalm) en de Eggs Any Style zijn slechts een paar keuzes. De sandwiches zijn ook niet te versmaden, vooral de Chicken Avocado is een aanrader. Liever een salade, carrot cake of chocopops als ontbijt? Check! Psst.. Het interieur van Teds is om verliefd op te worden. Velvet stoeltjes, een roze hoekje en een lamp met de tekst ‘bonjour mon amour’ in neonletters die je vrolijk welkom heet. Als dat niet goed wakker worden is.
Lichte Gaard 8, Utrecht
www.teds-place.nl

Elize

Ontbijten in Utrecht Elize
Bij Elize ontbijt je met huisgemaakte wafels, een gekookt eitje, croissants en verse sap. In het knusse pand aan de Mariaplaats zit je middenin het centrum, maar net buiten de drukte. Heerlijk om je dag te starten! Blijf je ook nog plakken voor een kop koffie, neem er dan beslist een stuk taart, bananenbrood of een muffin bij. Lunchen, dineren en wijn drinken kan ook erg goed bij Elize. Met een beetje goed weer ontbijt je er op het terras, lekker in de zon. Ook hier geldt: ontbijten moet de hele dag kunnen. Daar houden we van!
Mariaplaats 44, Utrecht
www.elize.cafe

Ga je op stedentrip naar de Domstad? Bekijk dan ook eens deze tips voor een weekendje Utrecht!

Beeld: hoofdfoto & Teds door CityStyleGuide, overige foto’s websites van Elize en Rabarber

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

20 reacties

    Leave a Reply