Op bezoek bij het Berlijnse Fame

Op bezoek bij het Berlijnse Fame

Carmen van TheSLCTD belicht vanaf vandaag elke eerste maandag van de maand een hotspot in haar home town Berlijn. Ze ging op bezoek bij restaurant Fame, waar ze vandaag over vertelt!

In 2013 werd kult-club Katerholzig met het bijbehorende restaurant Katerschmaus gesloten omdat het braakliggende terrein (waar de club gebruik van maakte) was opgekocht door een projectontwikkelaar. Een tegenwoordig veelvoorkomend ‘probleem’ voor creatieve hubs en vooruitstrevende concepten hier in Berlijn. De mensen achter het immens populaire Katerholzig zaten echter niet bij de pakken neer en openden niet veel later aan de overkant van de rivier de Spree Holzmarkt en het bijbehorende restaurant Fame. Het duurde natuurlijk niet lang voordat de hippe Berlijners en import Berlijners hun weg naar de overkant vonden. En omdat ik een etentje aan het water – gezien het heerlijke weer hier – wel zag zitten was de tafel snel geboekt.

Net als Katerholzig en Katerschmaus bestaat het gebouw uit een allegaartje aan materialen die ze denk ik ergens gevonden hebben of gratis gekregen hebben. Denk Mad Max meets Louisiana swamp architectuur. De plek aan het water is fantastisch en hoewel het eten op stand is (hoofdgerecht is ongeveer 20 euro wat echt behoorlijk aan de prijs is in Berlijn) is de sfeer ongedwongen. Het personeel is super vriendelijk en op zijn Berlijns lekker getatoeëerd en loopt gewoon op kistjes of sneakers.

Op bezoek bij het Berlijnse Fame

De cocktails zijn creatief en de Bloody Mary die we als aperitiefje krijgen is heerlijk.Achteraf had ik het daarbij moeten houden, want voor het eten moet je hier niet zijn. Voor de prijs had het echt beter klaargemaakt moeten zijn. Ik ben geen food-recensent, daar heb ik geen kaas van gegeten (ha!), maar weet wel wat ik lekker vind. Misschien ben ik ook wel een beetje kritisch omdat er in Berlijn zoveel goedkopere alternatieven zijn waar het eten verrukkelijk is.

Op bezoek bij het Berlijnse Fame

Het poezen-behang op het toilet maakt echter heel veel goed en de geniale sfeer en bar ook. Achteraf lukt het je misschien om nog een dansje te wagen in de club, al laten ze niet iedereen zomaar toe, maar dat is een heel ander verhaal voor een volgende Berlin favorit van mijn hand. Cheers!

Waar: Holzmarktstraße 25, Berlijn
Website: www.fame.katerschmaus.de

Tekst & beeld: Carmen van TheSLCTD

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief