Photo Report Singapore

Joseliene
Joseliene (23) reist heel wat af, zo was ze onlangs voor haar werk in Singapore te vinden. Voor CityStyleGuide maakte ze een Photo report!

Singapore
De betekenis van deze voorspelling werd al snel duidelijk toen ik aankwam. Warm en vochtig, met af en toe een flinke regenbui..

Hotel Lobby
Hotel lobby

Hotelbed

Gelukkig is er overal airco, ook in het hotel.. Daar aangekomen had ik de grootste moeite om niet meteen in dit heerlijke bed te ploffen. Het ziet er op de foto misschien niet zacht uit, maar ik heb hier echt heerlijk geslapen!

Welkom hotel

Ik verbleef in het Carlton City Hotel, een nieuw hotel aan de rand van China Town.

Bapao Breakfast
De volgende ochtend bij het ontbijt kon ik het niet laten om de bapao met kip te proberen. Voor een keertje was dit wel leuk, maar de andere ochtenden heb ik het toch bij yoghurt, muesli en fruit gehouden.. Je hoeft in Singapore niet bang te zijn dat ze alleen ‘Aziatisch’ eten hebben, want er is genoeg om uit te kiezen. Zo heb ik ‘s avonds onder andere sushi, tapas, Italiaans en Frans gegeten.

Louis Vuitton
Tussen het werken door had ik gelukkig de tijd om nog een beetje de stad te verkennen. Om te beginnen uiteraard een winkelcentrum! In Singapore heb je werkelijk ALLE grote merken. Gucci, Dior, Louis Vuitton, Chanel, Prada, Jimmy Choo, Victoria’s Secret… noem het maar op en ze hebben het er. De etalages zijn overdreven en groot, maar daarom niet minder mooi. Deze foto maakte ik in het Marina Bay Sands shopping center.

Regen Mall
Hoe hard het regent, kun je goed zien op deze foto. Het regenwater wordt hier opgevangen en komt terecht in een kunstmatige rivier die door het hele winkelcentrum loopt.

Lunch Chicken
Voor de lunch ben ik ook een paar keer het winkelcentrum ingedoken.. Zo at ik er dit spicy kipgerecht en dim sums met garnalen, coquilles en spinazie. In Nederland moet ik toch ook maar eens op zoek gaan naar een goed dim sum restaurantje.

Towers
Bovenin deze torens zit een Skybar, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad!

View
View

By Night
Voor een spectaculair uitzicht vanaf de andere kant van de baai, neem je een taxi naar het Fullerton hotel. Vanaf hier zie je het reuzenrad, het bijzondere Artscience museum en natuurlijk de famous Marina Bay Sands Tower.

Volle maan
Volle maan

 

True Blood
Een klein stukje verderop kom je bij cocktailbar Catalunya, waar ik deze bijzondere True Blood cocktail dronk. Het zag er niet alleen origineel uit in een eigen flesje, het smaakte ook nog eens naar rood fruit met chocola..! Bij Catalunya kun je naast cocktails drinken ook nog tapas eten op het dakterras met panorama uitzicht.

Singapore Sling
Over cocktails gesproken.. Het signature drankje kon ik natuurlijk niet overslaan! In een Singapore Sling zit onder andere gin, kersenlikeur, cointreau en ananassap. Ik dronk deze aan de bar in het Raffles Hotel, waar je nog goed kunt zien dat Singapore vroeger bij Engeland hoorde.

Sushi Bar water

Riverside Point

De toeristenplek bij uitstek: Clarke Quay. Hier vindt je restaurantjes, bars, kraampjes en een hele hoop grappige dronken Australische toeristen..

Volg Joseliene op Twitter & Instagram.

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply