Een van de nieuwste hotspots in Utrecht is Piero’s Italian. Dit nieuwe restaurant zit op de plek waar eerst Speck Bar & Grill zat, die heeft zijn toplocatie onlangs afgestaan aan Piero’s.
De boel is helemaal verbouwd en prachtig ingericht. Dat heb ik dagelijks kunnen zien – en horen, haha – omdat wij daar vlakbij wonen. De eigenaren zijn geen vreemden in de horecabranche. Joris Visser en Niels van Nieuwenhuizen hebben ook Speck, Lucy Lou en Firma Pickels in Utrecht opgezet. De naam komt van gastheer Piero Rossi, als dat geen eer is. Natuurlijk moest ik langs Piero’s om de kaart te keuren.
Borrelen bij Piero’s Italian
Zin om te borrelen? Dan zit je hier perfetto. De locatie is top, evenals de antipasti. Wat dacht je van burrata e pomodorini, bruschetta en kaas? Yum! De volgende keer ga ik zeker voor een glas wijn met formaggi. Daarvan bestel je er overigens drie stuks voor negen euro of vijf voor vijftien euro. Kiezen doe je uit: toma vino rosso, stracchino, parmezaan, geitenkaas, gorgonzola en gerookte scamorza. Wij gingen dit keer voor de bruschetta met champignon en truffel, focaccina (die vond ik het minst bijzonder) en de burrata (heer-lijk).
Pizza en pasta
Natuurlijk kon ik niet anders dan voor pizza kiezen. Al hadden we misschien iets te veel voorgerechten met z’n tweeën. Gelukkig konden we zelf aangeven wanneer we aan ‘de volgende ronde’ toe waren. We bestelden de pizza’s ‘bresaola e cevrin’ met bresaola, geitenkaas, walnoten, honing, mozzarella en veldsla en ‘la calabrese piccante’ met tomaten, mozzarella, pikante salami, rode ui en olijfolie. Persoonlijk vond ik de pizza’s een beetje tegenvallen. Natuurlijk is dat heel erg smaakgebonden. Mocht je van Napolitaanse pizza’s houden, dan ben je ongetwijfeld enthousiaster dan ik.
De pasta’s variëren van tagliatelle (met oesterzwammen, room en knoflook) tot lasagne (met wild zwijn, bechamelsaus en parmezaan) en aardappel gnocchi met 90 dagen gerijpte kaas uit de Piemonte en room. Ook voor een goed stuk vlees en een vegetarische melanzana kun je hier terecht. Je proeft dat er gebruik wordt gemaakt van goede ingrediënten.
Tiramisu bij Piero’s Italian
Save the best for last? Nou en of! De tiramisu was ontzettend smakelijk. Ook de ‘torta al limoncello’, ‘torta al cioccolato e balsamico’ en ‘semifreddo’ (parfait van room, eieren, frambozen, pistache en witte chocolade) klinken als muziek in de oren.
Prijzen Piero’s Utrecht
Voor een pizza betaal je tussen de 7,50 euro (voor een margherita) tot 13,50 euro (voor de San Daniele met ham, tomaten, parmezaanse kaas). Voor een antipasti betaal je slechts een paar euro en de ‘duurste’ pasta kost je 17 euro. Dolci als tiramisu en scropinno zijn rond de 6,75 euro. Fijne Italiaanse prijzen dus!
Eindoordeel
+ Sfeer
+ Locatie
+ Antipasti, tiramisu
+ Goede prijs
– Napolitaanse pizza (moet je van houden)
– Veelal hoge tafels (barkrukken): ziet er leuk uit, maar zit maar even lekker
Waar: Ledig Erf 10, Utrecht
Wanneer: zondag t/m donderdag van 17.00 – 00.00 uur, vrijdag t/m zaterdag van 16.00 – 01.00 uur
Website: www.pierosutrecht.nl
Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Instagram en Facebook? Ik zie je daar!