Pluk in de 9 straatjes: Reestraat en Berenstraat

Interieur Pluk in de 9 straatjes

Pluk in de 9 straatjes is een superleuke hotspots waar je heerlijk gezond kunt eten én kunt shoppen! Na de Reestraat 19, is er ook een vestiging aan de Berenstraat 19 in de Amsterdamse 9 straatjes. Deze healthy hotspot waar je letterlijk de dag plukt, moet zeker op je must visit list tijdens een weekendje Amsterdam.

Bezoek Pluk in de 9 straatjes

Als je Pluk Amsterdam binnenloopt, dan ben je gelijk verliefd. De collectie vol mokken, card holders en notitieboekjes kun je niet laten staan. Zelf ben ik gezwicht voor een superleuk ‘to do list’ notitieblokje voorzien van gezellige luipaarden. Maar ook de interieurspullen zijn geweldig: nergens ontbreekt een tof printje of gouden randje.

kopjes Pluk in de 9 straatjes

De zusjes Iris en Tessa maakten hun droom waar met hun eigen Pluk in de 9 straatjes. In het prachtige pand (zowel aan de Reestraat als de Berenstraat) is het helder en licht, hangt het vol antieke spiegels, is veel marmer en er zijn volop groene plantjes. De winkel staat daarnaast vol met leuke spulletjes die je kunt kopen.

All day food bij Pluk

Het kan bij Pluk vrij druk zijn, omdat iedereen deze populaire spot wil ontdekken. Ik was afgelopen zondag bij Pluk aan de Reestraat en toen was er een wachtlijst van zo’n 30 minuten. Gelukkig vliegt de tijd voorbij met al die mooie spulletjes om naar te kijken. Beneden is het shopgedeelte en boven is het restaurant(je).

Kim CityStyleGuide Pluk in de 9 straatjes

Eenmaal aan de beurt krijg je de menukaart mee en mag je boven plaatsnemen. Bestellen – en betalen – doe je vervolgens weer beneden. Drinken en taartjes kun je direct zelf mee naar boven nemen, de rest komen ze brengen. Op de kaart? Bowls, poké bowls, salades, sandwiches, soep, pancakes, koffie, smoothies en sapjes.

Red velvet taart en brownies Pluk in de 9 straatjes

Unicorn bowl

Ik ging voor een gemberthee met de Glitter Galaxy Bowl, want als er eten met glitter is is de keuze niet moeilijk. Al hebben ze bij Pluk ook de unicorn bowl, dus die neem ik de volgende keer. Ik vond mijn Glitter Galaxy Bowl echt superlekker, die zou ik elke dag wel kunnen eten. De bowl bevat: banaan, cranberry poeder, blauwe bessen, frambozen, kokosvlokken, perfecte granola, cacao nibs én glitters!

Glitter Galaxy Bowl Pluk in de 9 straatjes

Ondanks dat je misschien even moet wachten op een tafeltje is het eten binnen mum van tijd klaar. Kun je daarna weer verder shoppen beneden en loop je met een vrolijk item de deur uit. Dan heb je Pluk ook een beetje in huis!

Waar: Reestraat 19 & Berenstraat 19, Amsterdam
Open: Elke dag van 9.00 – 18.00 uur
Website: www.pluk-amsterdam.com

Interieur Pluk in de 9 straatjes

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply