Column: AVG – dit betekent de privacywetgeving voor bloggers

privacywetgeving voor bloggers

Hoe vaak ik er ook over lees, ik snap nog steeds he-le-maal niks van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Lekker belangrijk, zul je denken. Maar helaas is het voor iedere ondernemer sinds dit jaar belangrijker dan ooit om je zaken op orde te hebben. Vanaf 25 mei 2018 zal de AVG (dat is de nieuwe privacywetgeving) namelijk de huidige Wet bescherming persoonsgegevens vervangen. Ehh wat?

Jurist Sharon de Rooij van Lady Lawyer leerde mij dat je ook als ZZP’er (moi dus) zal worden onderworpen aan de nieuwe privacywetgeving. Ugg, moet ik dan nóg iets doen? Zijn de administratie en de boekhouding doen niet al genoeg? Non, dikke vette non. Ik moet er – net als elke andere blogger – van op de hoogte zijn welke rechten mijn websitebezoekers krijgen.

Privacywetgeving voor bloggers

Je verzamelt bewust (soms misschien onbewust) gegevens van bezoekers doordat je bijvoorbeeld Google Analytics hebt. Dit moet je melden in je privacyverklaring, zodat bezoekers op de hoogte zijn dat je hun gegevens zal bewaren. Er moet zelfs in staan hoeveel jaar je hun persoonsgegevens zal bewaren. Niet dat het ze iets uitmaakt, gok ik. Aangezien door social media al heel veel gegevens op straat liggen, maar goed. Wie ben ik om daar iets van te vinden.

Heel eerlijk, ik vind het alleen maar lastig. En ik denk dat als Sharon het mij niet zeshonderd keer verteld had, ik nog steeds geen privacyverklaring zou hebben. Maar dames en heren, hij is in de maak hoor. Niet door mij obviously, want dat kan ik natuurlijk helemaal niet. Hoe zuur zou het zijn als ik er driehonderd uur in had gestoken en dat er nog fouten zouden staan in mijn eigen in elkaar geflanste privacyverklaring? Grote kans dat ik dan een boete zou krijgen. Ben ik trouwens de enige blogger die serieus niet wist dat je een boete tot 4% van je jaaromzet kunt riskeren als je geen privacyverklaring op je website hebt? Het maximum is 20 miljoen euro. Nu kan ik je verklappen dat ik dat nog nét niet verdien.

Zeer binnenkort kun je mijn privacyverklaring bewonderen op Citystyleguide.nl. Niet stiekem overnemen en aanpassen he? Daar zijn ook weer boetes aan verbonden, sorry! Heb je ook geen zin in al dat gezeik en die juridische rompslomp? Sharon van Lady Lawyer maakt voor 145 euro een privacyverklaring op maat voor je.
PS heb je mijn cookies al gespot? Die zijn ook verplicht…

Let’s get social! 

Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar!

Dit artikel (privacywetgeving voor bloggers) bevat gesponsorde content.

Beeld privacywetgeving voor bloggers: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief