Restaurant Amerikana in Utrecht

Restaurant Amerikana in Utrecht

Update: Restaurant Amerikana is helaas permanent gesloten. 

Fan van de Amerikaanse keuken? Dan is Restaurant Amerikana een must visit tijdens een dagje Utrecht. Je bestelt er meerdere kleine gerechtjes die zó lekker zijn en er is veel keuze, wat het nog best lastig maakt.

Amerikana

Veel hadden we al gehoord over Amerikana, een knus restaurantje waar je – hoe kan het ook anders – Amerikaans kunt eten. Denk je bij Amerika al snel aan vet eten en giga hamburgers, dan moet je hier zeker heen om ook de échte Amerikaanse keuken te proeven. Het restaurant aan de Catharijnesingel moet je maar net kennen: de hotspot zit verstopt tussen de woningen aan de straat net buiten het centrum.

Restaurant Amerikana in Utrecht

Je wordt verwelkomt door de grote neonletters aan de wand, waardoor je je direct in Amerika waant. De bediening spreekt er nog net geen Amerikaans (zou leuk zijn) en op de kaart staan kleine gerechten (formaat van een voorgerecht), die allemaal niet meer dan tien euro per stuk kosten. Wij gingen – aanrader! – voor het viergangenmenu waarbij je drie (voor)gerechten en een dessert mag uitzoeken. Je bepaalt zelf de volgorde van de gerechtjes en als je drie keer de zalm wil, dan kan dat ook. Vind je het té lekker, dan ga je voor het vijfgangenmenu waarbij je het kaasplankje extra krijgt.

De gerechten zijn verdeeld in drie soorten: vegetarisch, vis en vlees. Vegetarische gerechten die je kunt bestellen zijn bijvoorbeeld de groene muffin van spinazie en boerenkool of de Waldorfsalade. Ik wil je nergens toe verplichten, maar ik ga het toch doen. Bestel absoluut de Mac & Cheese met gepocheerd ei, truffel en Hollandaisesaus. Zó lekker. Ik droom er nog over.

Restaurant Amerikana in Utrecht

Bij de visgerechten moet je denken aan Blackended zalm en kabeljauw. Op de vleeskaart vind je op dit moment een wafel met kippendijen, grilled cheese met pulled pork en entrecote met tequillaschuim en gedroogde ham. De kaart wisselt zo nu en dan, dus check van tevoren even de website. Als dessert namen wij de Cheesecake in a jar (leuk!) en de Snickertaart. Alles is er even lekker – behalve dat de Mac & Cheese the best is – en het is maar goed dat je vier of vijf gerechten mag kiezen. Dat smaakt naar meer!

Waar: Catharijnesingel 81, Utrecht
Website: www.restaurantamerikana.nl

Beeld: Amerikana en CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief