Restaurant Joost in Amsterdam-Centrum

Restaurant Joost in Amsterdam-Centrum

Tijdens het winkelen in Amsterdam geen idee waar je lekker kunt lunchen? Restaurant Joost – vlak bij het Leidseplein – it is!

Restaurant Joost

Naast boutique hotel Vondel zit Restaurant Joost en met het Vondelpark, het Leidseplein en Museumplein in het vizier is het restaurant heel centraal gelegen. Hartstikke handig voor een ontbijtje, lunch of dineer in het centrum van Amsterdam. In de meeste restaurants moet je de hordes toeristen om je heen wegslaan, maar bij Joost komen ook veel locals. Daar houden we van. Joost mag weten waar de naam van het restaurant vandaan komt, grapje natuurlijk. De naam komt van de dichter Joost van den Vondel. Gezien de locatie van het restaurant een logische keuze.

Restaurant Joost in Amsterdam-Centrum

Of je er nou ontbijt, luncht of dineert, oer-Hollandse gerechten staan centraal. Bovendien kun je dat allemaal lekker oppeuzelen in het restaurant óf in de groene buitentuin. Met de lente in aantocht weten wij wel waar we gaan zitten hoor! Overigens kun je hier ook terecht voor alleen een drankje, lekker in het zonnetje.

De menukaart staat barstensvol eenvoudige Hollandse seizoensgerechten, gemaakt met dagverse producten uit de regio. Denk aan gerookte paling, roodbaars, stamppot en een dubbel Dutch cheeseburger. Als toetje ga je natuurlijk voor een stroopwafeldessert of het warme Tony’s Chocolonely chocoladetaartje, hell yes!

 

 

Restaurant Joost in Amsterdam-Centrum

‘s Ochtends ontbijt je er met pannenkoeken (lekker Nederlands met stroop, suiker en rozijnen), wentelteefjes en/of eieren. Er is een speciaal menu waar je voor 19,95 euro van al dit lekkers kunt proeven. Perfect stadsontbijtje! Ben je er tussen de middag? Dan lunch bij Joost met boerenbrood met gerookte zalm, kroketten met Zaanse mosterd of een boerenomelet.

De wijnen die de kaart sieren, zijn van Nederlandse wijnboeren en de cocktails zijn van ambachtelijk gestookte likeuren van Van Wees. Dit maakt de Hollandse beleving bij het restaurant helemaal compleet.

Waar: Vondelstraat 26, Amsterdam
Open: van 07.00 – 01.00 uur
Website: www.restaurantjoost.com

Beeld: Restaurant Joost

 

 

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief