Romantische steden in Kroatië

Romantische steden in Kroatië Zagreb

Met Valentijnsdag in het vizier is het de hoogste tijd om romantische steden in Kroatië te tippen. Want met een eiland in de vorm van een hart (ja, echt!) en een prachtige zonsondergang is Kroatië hét land om te liefde te vieren.

Kroatië en de liefde
Zagreb – City of a million hearts

Ho, stop. Je hoeft niet gelijk je roze koffer in te pakken; Kroatië is het hele jaar mooi. Niet alleen op Valentijnsdag en zwoele zomerdagen. Zagreb wordt door locals de ‘city of million hearts’ genoemd, omdat de hoofdstad bijna een miljoen inwoners heeft. Voor een romantische stadswandeling loop je naar upper town, waar het uitzicht fantastisch is. In dit deel van de stad zit trouwens ook het iets minder romantische museum of broken relationships. De tentoonstelling laat persoonlijke items uit relaties zien die slecht zijn afgelopen en niet meant to be waren. Zelf je verhaal of item delen doe je in het interactieve gedeelte van het museum ‘Confessional’.

Romantische steden in Kroatië Dubrovnik
Dubrovnik – Kiss Trail

Ben je op stedentrip in Dubrovnik, neem dan zeker ook de boot naar Lokrum. Dit eiland heeft sinds kort een heuse Kiss Trail: een wandelpad langs de mooiste plekken van het eiland. Ook Dubrovnik barst van de charmante plekken met geweldig uitzicht op de Adriatische Zee.

Motovun – droomuitzicht

In de provincie Istrië ligt het plaatsje Motovun, waar je vanaf de bergen uitkijkt over wijnvelden, de rivier de Mirna en de bossen. De plaats heeft maar 500 inwoners, dus tot rust komen zit hier wel goed.

Romantische steden in Kroatië Galesnjak
Galesnjak – hartjesvorm

Galesnjak wordt niet voor niets het eiland van de liefde genoemd, het populaire eiland heeft namelijk de vorm van een hart. Het ligt in het zuidelijke deel van het Pašmanski kanaal en is goed per boot bereikbaar. Romantische wandelingen, een heldere turquoise zee en ongerepte natuur? Check!

Beeld: Kroatië Vol Leven
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief