Slapen in een brugwachtershuisje: SWEETS hotel Amsterdam

Slapen in een brugwachtershuisje Amstelschutsluis

Heb jij altijd al willen slapen in een brugwachterhuisje? Dat kan vanaf nu in Amsterdam! SWEETS hotel geeft 28 verschillende brugwachtershuisjes een nieuwe bestemming door deze te transformeren naar minisuites. In jouw eigen huisje heb je het hotel voor jezelf, want het brugwachtershuisje is tijdens je verblijf van jou alleen. Vooruit, je mag ook iemand meenemen.

Brugwachtershuisje als hotelkamer

Ik was afgelopen week bij de opening van de eerste 11 brugwachtershuisjes van SWEETS hotel, waarbij we met de boot langs de huisjes gingen. En ik kan je verklappen: hier moét je een keer geslapen hebben. Naast het feit dat het zo uniek is om op deze manier de stad en het water te verbinden, voel je je direct een local. Zelfs als Amsterdammer zie je de stad compleet anders vanuit deze bijzondere hotelkamer.

Kattensloot buitenkant brugwachtershuisje SWEETS hotel

Een receptie heeft SWEETS hotel niet. Je checkt zelf in door middel van een app en doordat je zelf de buurt gaat verkennen (of met de tips op CityStyleGuide natuurlijk;)) leer je jouw nieuwe buurtje binnen mum van tijd kennen. Het koffietentje in de Kinkerstraat, het boetiekje vlakbij Haarlemmerplein… Welke plek jouw hart steelt, ligt maar net aan op welke plek je een brughuisje – oftewel hotelkamer – reserveert.

Zo is het brugwachtershuisje de Wiegbrug totaal anders dan wanneer je gaat slapen in een  brugwachtershuisje elders. Elk huisje heeft zijn eigen nummer. Brugwachtershuisje de Zeilstraatbrug heeft bijvoorbeeld nummer 311 en is Kattenslootbrug nummer 304.

Westerdoksbrug roze gordijnen brughuisje SWEETS hotel

Prijzen SWEETS hotel

Je kunt maximaal met 2 gasten in een brugwachterhuisje slapen en er zijn geen dieren toegestaan. Omdat het zulke unieke locaties zijn, moet je minimaal 21 jaar oud zijn om te boeken. Reserveren kan overigens alleen via de website van SWEETS en niet via andere boekingssites, zoals het een echt boutique hotel betaamt. Nu ben je natuurlijk benieuwd naar de prijzen: je slaapt in een brugwachtershuisje vanaf 160 euro per nacht. Afhankelijk van de locatie en de datum.

Slapen in een brugwachtershuisje

Ik vind de huisjes er echt prachtig uitzien en het is zeker heel bijzonder om hier een keer te slapen. Of je nu niet uit Amsterdam komt, of juist wel. Ook leuk om iemand cadeau te doen voor een unieke hotelervaring met prachtig zicht over het water én de stad. Met wie zou jij wel willen slapen in een brugwachtershuisje?

Waar: 28 brughuisjes in Amsterdam
Website: www.sweetshotel.amsterdam

Interieur brugwachtershuisje Buiksloterdraaibrug

Wil je toch een beetje voorbereid zijn? We verzamelden de leukste tips voor een weekendje Amsterdam voor je. Have fun! 

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook, Insta Stories en Instagram? Ik zie je daar voor nog veel meer reisinspiratie.

Beeld slapen in een brugwachtershuisje: Mirjam Bleeker

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply