Slapen in Parijs bij boutique Hotel Panache

Slapen in Parijs bij boutique Hotel Panache

Hotel Panache is een supermooi hotel in het centrum van Parijs, waar je een keer geslapen moét hebben als je van boutique hotels houdt. In het 9e arrondissement stap je Hotel Panache binnen en ga je direct op in het Franse design.

Hotel Panache

Na over Hotel Panache gelezen te hebben en verliefd naar het mooie Instagramaccount te hebben getuurd, moést ik er heen. En – gelukkig – de foto’s, de beschrijving en de locatie klopten allemaal! Het is een perfect hotel voor een korte stedentrip in Parijs. Als je op tijd boekt (of juist op het laatste moment, als er nog plek is) dan kun je er voor zo’n 120 euro per nacht slapen. Anders liggen de prijzen de 120 en 250 euro per nacht. Wij sliepen er van dinsdag op woensdag en wilden op woensdag nog een nacht bij boeken. Helaas maar toen was het hele hotel volgeboekt. Dus je moet er op tijd bij zijn!

Slapen in Parijs bij boutique Hotel Panache
Kamers

Alleen de receptie van Hotel Panache is al heel Instagrammable met schattige bankjes, marmeren tafels en een prachtige vloer. Overal zit de P van Panache in verwerkt, zelfs in het vloerkleed op de trap die je naar je kamer op een van de verdiepingen brengt. Wij sliepen in kamer 302: de Double Classique. Je kunt ook kiezen voor de Simple Classique (voor een persoon), de Double Supérieure, Triple (voor drie personen), Famille (voor vier personen), Suite Junior of de Suite. Sommige rooms hebben zelfs een klein balkonnetje, hoe Frans wil je het hebben?

De Double Classique waar wij in sliepen – inclusief kek behangetje – is ideaal voor een paar nachten. Het bed is niet alleen heel mooi, maar slaapt ook nog eens heel erg lekker. De kussens en het matras zijn zó zacht. Op het bed ligt voor iedere gast een gelukskoekje, uiteraard in een Panache verpakking. Je hebt uit het raam uitzicht over de Parijse straat, er is een bad en er ligt een leuk boekje met plattegrond van de wijk voor je klaar. Mét twee mooie Panache potloden, super voor iedereen die gek is op stationery.

Slapen in Parijs bij boutique Hotel Panache
Ontbijt

Voor 18 euro per persoon kun je het ontbijt bijboeken in het restaurant dat bij het hotel hoort. Het Franse ontbijt is tussen 7.00 en 10.30 uur en je kunt hier ook voor een petit déjeuner terecht als je geen gast van het hotel bent.

Slapen in Parijs bij boutique Hotel Panache

Natuurlijk zijn er echte Franse croissants (geen droge zoals in Nederland), overheerlijke pain au chocolats, is er yoghurt met granola, vers fruit, sap, Franse kaas, jam, stokbrood en huisgemaakte cake. Trés bien!

Slapen in Parijs bij boutique Hotel Panache

Waar: 1, rue Geoffroy-Marie, Parijs
Website: www.hotelpanache.com

Beeld: CityStyleGuide 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

3 reacties

    Leave a Reply