De Snorfabriek in oude NS-Loods in Utrecht

De Snorfabriek in oude NS-Loods in Utrecht

De Snorfabriek aan de Tweede Daalsedijk in Utrecht is gevestigd in een oude NS-loods wat een heel tof effect heeft. Het is een atelier, winkel, pop-upstore, café en workshopcentrum barstensvol leuks.

Snorfabriek

De Snorfabriek in oude NS-Loods in Utrecht

Vorige week vertelde Wike Zijlstra in het ‘8x hotspots van’ interview al dat zij graag bij de Snorfabriek komt, en wij konden dan ook niet anders dan dit weekend zelf een kijkje te nemen. Wat is het er leuk! De Snorfabriek is ontstaan toen Uitgeverij Snor uit Utrecht een overdekte locatie voor het jaarlijkse Snorfestival zocht. Ze kwamen de voormalige Bovenbouwwerkplaats van NS tegen en besloten de oude NS-loods om te toveren tot wat nu de Snorfabriek is. In de creatieve broedplaats is iedereen welkom en snuffel je rond in de winkel, de galeries en het workshopcentrum.

De Snorfabriek in oude NS-Loods in Utrecht

Zo heeft de webshop Flavourites.nl er een bouwkeet tot designstudio gedoopt. Naast dat het hun werkplek is, kun je er ook de producten uit de webshop bekijken in de tentoonstelling. Heel innovatief, want als je er de QR-code scant dan kun je het product gelijk shoppen in de webshop. Ook Flow Magazine heeft een eigen stek in de Snorfabriek. In de Flowkas kun je creatieve workshops volgen, zoals de stempel-workshop met Stefanie van SalutStefanie en Monique van Happymakersblog.com.

In de Snorfabriek zijn regelmatig workshops en events zoals een pubquiz voor kinderen, een cursus interieurstyling en de workshop basisfotografie van Zilverblauw (ken je van het boek Shoot! Fotograferen met je hart). Voor een overzicht van alle workshops en data kijk je in de agenda op de website.

De Snorfabriek in oude NS-Loods in Utrecht

Ook een doodgewone dinsdag maak je bijzonder door naar de pop-upstore van de fabriek te gaan. Je struint er door de oude loods – waar de rails nog zichtbaar is – langs de kassen en bouwketen. Het voelt bijna als een klein creatief dorp, waar iedereen bezig het mooiste werk te maken en te genieten. In het winkeltje koop je kaarten, (notitie)boekjes en interieurspullen. De kas – bij de ingang – dient als café, is verwarmd en ideaal voor een kop thee, glas wijn of een stuk taart.

Waar: Tweede Daalsedijk 14A, Utrecht
Open: dinsdag t/m zondag
Website: www.snorfabriek.nl

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply