So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe Amsterdam

So Dutch Afternoon Tea bij De L'Europe Amsterdam

De So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe Amsterdam is ideaal als je iets bijzonders wilt doen of iets te vieren hebt. De locatie? Het prachtige hotel aan de Amstel. Speciaal om het Nederlandse gevoel te eren is de nieuwe So Dutch Afternoon Tea.

So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe Amsterdam

In samenwerking met Heinen Delfts Blauw biedt hotel De L’Europe in Amsterdam deze nieuwe afternoon tea aan. Wij waren een van de gelukkigen die als eerste mochten proeven. Yum!

Wat is er nu beter dan op zondagmiddag – samen met vriendinnen of familie – lekker thee drinken met heel veel lekkere hapjes? In bar Promenade van het hotel zit je op dé perfecte plek aan het raam met zicht over de Amstel. Met een heerlijke cocktail werden wij in het luxe De L’Europe Amsterdam verwelkomd.

tosti cocktail So Dutch Afternoon Tea De L'Europe

De So Dutch Afternoon Tea start met een runderbouillon en een mini ham-kaastosti. Lekker Nederlands! Daarna is het tijd om een thee uit te kiezen. Je krijgt telkens per persoon een kannetje thee, die het vriendelijke personeel telkens bijschenkt. Is de theepot leeg? Dan mag je uiteraard weer een nieuwe kiezen. Extra voordeel van al die thee: kun je het mooie marmeren toilet met gouden kranen ook gelijk bewonderen.

broodjes So Dutch Afternoon Tea De L'Europe

Heinen Delfts Blauw

Na de mini tosti is het tijd voor de tweede gang. Op twee Heinen Delfts blauwe borden worden de broodjes op tafel gezet. Een stukje witbrood met eiertruffelsalade – yum! – en een plakje roggebrood met Old Amsterdam, radijs en Dijon mosterd zijn Nederlandse lekkernijen die niet ontbreken. Evenals een wit bolletje met filet Americain en een bruin bolletje met gerookte zalm en dille.

Na nog een kop thee en even ‘pauze’ komt de etagere op tafel. En wat zit die er geweldig uit! Op het onderste bord: Hollandse paling, het kalfskroketje (voor mij de garnalen variant), een mini groentenquiche en een pasteitje met kippenragout.

hartige hapjes So Dutch Afternoon Tea

Etagere vol hartig en zoet

Daarna is het tijd voor zoet. Op het middelste Delfts blauwe bord: een zoen (hier ook wel kus genoemd), een soort tompouce vermomd als kaasblokje en natuurlijk – hoe Hollands – appeltaart! Helemaal bovenop een shot yoghurtmousse met mandarijn en oranjebitter én de (met de achtergrond matchende) peperkoek in de vorm van een grachtenpand. Wat was het allemaal lekker! Ik moet echt zeggen dat deze So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe Amsterdam een bijzondere ervaring is.

So Dutch Afternoon Tea Amsterdam

Mocht je overigens iets niet eten wat er op de kaart staat, dan kun je dit aangeven. Zo lust ik zelf geen filet Americain en eet ik geen kalfsvlees. Speciaal voor mij hadden ze daarom in de keuken een garnalenkroketje en een broodje met hummus klaargemaakt.

Bedankt De L’Europe, het was heerlijk!

Prijs: €39 per persoon, €49 inclusief glas champagne
Wanneer: op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Tijd: Je kunt reserveren tussen 13.00 – 17.00 uur
Waar: Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam
Website: www.deleurope.com

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Vind jij de So Dutch Afternoon Tea bij De L’Europe ook zo goed uitzien? Pin deze foto dan op Pinterest!

So Dutch Afternoon Tea uitzicht gracht

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply