Stedentrip Europa per trein

Stedentrip Europa per trein
Wie denkt dat voor een Europese stedentrip vliegen of met de auto de enige manier is om op je bestemming aan te komen, heeft het fout. Veel Europese steden zijn vanuit Nederland namelijk ook heel goed – en betaalbaar – per trein bereikbaar.

Vaak is een stedentrip naar een Europese bestemming per trein ook nog eens comfortabeler, het scheelt reizen van en naar het vliegveld, je ziet onderweg wat van de omgeving én je hoeft niet urenlang te wachten op een vliegveld voordat je reis eenmaal kan beginnen.

Snelle treinverbindingen
Iedereen weet wel dat er vanuit de Randstad snelle treinverbindingen zijn naar Duitse, Belgische en Franse steden. Zo ben je met de trein snel en comfortabel in Antwerpen, Brussel, Parijs, Lille of Keulen. Als je wat meer tijd hebt, zijn ook verder weg gelegen steden zeker een optie om met de trein te bezoeken. Denk dan bijvoorbeeld aan Kopenhagen, Budapest, Milaan of Barcelona. Op de website van NS International zijn meer dan 3300 bestemmingen – die we hier natuurlijk niet allemaal gaan opnoemen – online te boeken, en ook zijn er altijd verschillende aanbiedingen voor internationale treinreizen te vinden. Ook bieden de meeste reiswebsites de mogelijkheid om een reis per trein te boeken.

Stedentrip Europa per trein

Meerdere steden
Heb je nog wat meer tijd en wil je er wat langer tussenuit, dan is Interrailen een ideale manier om verschillende stedentripjes met elkaar te combineren. Hiervoor koop je een pas waarmee je in de door jou gekozen periode onbeperkt met de trein kunt reizen. Je kiest uit een Interrail pas die in heel Europa geldig is (de Global Pass), of een pas voor één land (de One Country Pass). Er zijn 30 landen die deelnemen, dus bedenk van tevoren goed welke landen je wilt bezoeken. Op de website van Interrail reken je uit welke pas voor jou het voordeligst is. Let wel op, in sommige hogesnelheidstreinen en nachttreinen is de Interrail pas niet geldig.

Slaaptrein
Helemaal voordelig uit zijn? Kies dan voor een slaaptrein. Duurt wat langer, maar bespaart mooi weer een hotelovernachting. Waar je vanaf Nederland met de nachttrein heen kunt? Zürich, Praag, München, Kopenhagen bijvoorbeeld. Als je naar Italië wilt, neem je de trein naar München en stap daar over. Kun je mooi je stedentrip combineren. Enjoy your city’training!

Tekst: Michiel, Beeld: eigen

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

Leave a Reply