Stedentrip Hamburg: evenementen aan de Elbe

Hamburg stedentrip Elbe
Hafengeburtstag – foto door: Michael Zapf

Hamburg is hot! Deze fijne Duitse stad ligt op zo’n 450 km vanaf Utrecht, je bent er met de auto al binnen 4,5 uur. Het toffe aan Hamburg is dat er heel veel leuke evenementen zijn aan de Elbe. De rivier die Hamburg verbindt met de Noordzee. Benieuwd naar deze events at the waterside? Pak je agenda er maar vast bij, want ik vertel je alles over de leukste evenementen aan de Elbe van 2019.

Stedentrip Hamburg

Sinds mijn bezoeken aan onder andere Berlijn en Hannover ben ik fan van Duitsland. Het is dichtbij, er zijn heel veel hotspots, talloze bijzondere wijken en er zijn genoeg leuke restaurants. Een stedentrip naar Hamburg mag wat mij betreft ook niet ontbreken op jouw travel wishlist. Na het zien van onderstaande video, kreeg ik direct het heerlijke festivalgevoel. Hamburg bruist, leeft en heeft zoveel meer te bieden dan je in eerste instantie wellicht zou denken.

Events at the waterside – de Elbe

Aan de Elbe zijn ieder jaar leuke evenementen vol muziek, kunst en cultuur. Op verschillende plekken in Hamburg staan podia en dansvloeren. Wat je nodig hebt om te genieten van deze festiviteiten? Nieuwsgierigheid, een vleugje avontuur en een auto (of trein- of vliegticket natuurlijk) om er te komen! Met deze agenda ben jij helemaal voorbereid op 2019 en kun jij je stedentrip naar Hamburg gaan plannen.

Agenda events Hamburg

27 april – 29 mei 2019
Hamburg International Music Festival
Deze derde editie heeft als thema ‘Utopia’. Je kunt een maand lang genieten van 41 verschillende programma’s en 62 concerten. Dat belooft wat!
www.musikfest-hamburg.de

10 mei – 12 mei 2019
Hamburg Port Anniversary festival
Ben je gek op Sail Amsterdam, dan is dit evenement er een voor in de agenda. Van 10 tot 12 mei 2019 staat de Elbe bij Hamburg in het teken van talloze historische zeilboten, (marine)parades, vuurwerk, muziek en eten.
www.hamburg.com/port-anniversary 

Hamburg stedentrip Elbe Elbjazz festival
Elbjazz festival – foto door: Christian Spahrbier

31 mei – 1 juni 2019
Elbjazz Festival
Eind mei is het tijd voor het Elbjazz Festival. De early bird tickets zijn nu al uitverkocht, dus wees er snel bij.
www.elbjazz.de

21 juni – 23 juni 2019
Hurricane Festival
Op het driedaagse muziekfestival Hurricane staan grote namen als The Foo Fighters.
www.hurricane.de

10 juli – 14 juli 2019
Airbeat One
Een van de grootste festivals in Duitsland op het gebied van elektromuziek is Airbeat One. www.airbeat-one.de

1 augustus – 4 augustus 2019
A Summer’s Tale
Midden in de zomer is festival A Summer’s Tale er voor de hele familie. Er zijn workshops, activiteiten, dj’s, concerten en shows.
www.asummerstale.de 

Hamburg Stadtkueste Festival
Stadtkueste Festival – foto door: Jan Traupe

3 augustus 2019
Vogelball
Fans van Elektronische muziek zijn bij Vogelball aan het juiste adres. Het festival is op de beroemde MS Dockville, waar natuur en de industriële sfeer samenkomt aan de rivier de Elbe. Met de stad als schilderachtig decor. www.festicket.com/nl/festivals/vogelball/2018

16 augustus – 18 augustus 2019
MS Dockville
Twee weken later is het tijd voor MS Dockville: een festival vol muziek en kunst. Uiteraard op dezelfde bijzondere locatie als Vogelball.
www.msdockville.de 

18 september – 21 september 2019
Reeperbahn Festival
De zomer van 2019 sluit je af op het Reeperbahn Festival. Er zijn honderden verschillende bands en artiesten op het festival, dus voor ieder wat wils.
www.reeperbahnfestival.com   

Meer informatie over een stedentrip naar Hamburg en events at the waterside vind je op Hamburg-travel.com.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hamburg Tourismus.

Beeld: Hamburg Tourismus. Door: Michael Zapf, Jan Traupe en Christian Spahrbier.

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply