Stedentrip Mechelen? Alles over to do’s, shops en restaurants

Mechelen stedentrip België

Stedentrip Mechelen op de planning? Wij gingen je voor om de allerleukste hotspots, shops, restaurants en to do’s te ontdekken. Vanaf Utrecht ben je in zo’n 2 uur in deze stad in België en vanaf Amsterdam rijd je er in 2 uur en 40 minuten heen. Hartstikke dichtbij dus en je bent lekker een weekendje weg.

Stedentrip Mechelen in België

Stedentrip Mechelen: must do’s

Dijlepad Mechelen stedentrip

Dijlepad

Wist je je in Mechelen heel leuk langs het Dijlepad kunt lopen? Het Dijlepad is een drijvend pad langs de mooie huizen aan de Dijle. Wij hebben hier ‘s ochtends hardgelopen en ‘s avonds een wandeling gemaakt.

Prikkelpakket

Voor 6 euro koop je bij Visit Mechelen (Hallestraat 2-4-6) het Prikkelpakket. Dit is een klein boekje met allerlei vouchers die je door de hele stad heen kunt gebruiken. Van Visit Mechelen mochten wij het Prikkelpakket tijdens onze stedentrip Mechelen uitproberen en dat was echt heel leuk. Ik zal niet alles verklappen, maar er zit bijvoorbeeld een voucher in waarmee je gratis een kaasplankje krijgt bij kaashandel Schockaert. Maar ook een voucher voor twee Maneblusser chocolaatjes bij Vanderbeek & Godiva en een Maneblusser biertje bij Brouwerij Het Anker.

Stedentrip-Mechelen-Sint-Romboutstoren

 

Toren beklimmen – Sint-Romboutstoren

De Sint-Romboutstoren is 97 meter hoog en heeft een skywalk waarbij je Antwerpen en Brussel kunt zien. Je moet wel even klimmen voordat je boven bent: 538 treden maar liefst. Wij hadden geluk, want het was helder en hierdoor konden we de glinsterende bollen van het Atomium in Brussel zien. Fun fact: in 1687 dachten de inwoners van Mechelen dat de toren in brand stond. Tijdens het blussen zagen ze dat de maan achter de wolken vandaan kwam en de rode gloed verdween, er werd gezegd dat ze de ‘maan probeerde te blussen’. Hierdoor worden Mechelaars nog steeds Maneblussers genoemd. Vandaar de gelijkname chocolade en het bier.

Mechelen Muurt streetart

Streetart – Mechelen Muurt

Door de binnenstad van Mechelen vind je op allerlei plekken kunstwerken op de muren. Alle streetart is op loopafstand van elkaar, hierdoor heb je gelijk een leuke wandeling. Met deze kaart kun je het parcour makkelijk lopen.

 

Boottochtje Mechelen tijdens stedentrip

Boottochtje op de Binnendijle

Ook heel leuk om te doen is een boottochtje op de Binnendijle. Op deze manier zie je Mechelen vanuit een ander perspectief, hoor je nog meer over de stad en kun je tegelijkertijd lekker uitrusten!

Eten en drinken in Mechelen

Bij café Sava aan de Grote Markt (13) eet je heerlijke tapas. Wij aten er de tweede avond en hebben er fijn op het terras gezeten, inclusief sangria natuurlijk. Dit is overigens dezelfde plek als waar je ook met het Prikkelpakket voor een verrassing komt (zei iemand warme appeltaart?). De volgende dag zijn we teruggegaan voor een glaasje cava, deze stedentrip Mechelen was was tenslotte toch een beetje vakantie!

Er is ook een Ellis Gourmet Burger (IJzerenleen 10) in Mechelen, waar je verrukkelijke hamburgers eet. Binnen of op het grote terras. Bij wijnbar Unwined (Steenweg 22) zit je heerlijk en de volgende dag brunch je uitgebreid bij Foom (Sint-Katelijnestraat 2). 

brunch bij foom

Over de brunch bij Foom ga ik het nog een andere keer uitgebreider vertellen, maar ik kan verklappen dat je écht een tafeltje moet reserveren. Voor 21 euro per persoon krijg je een picknickmand vol broodjes, croissantjes en Franse broodjes (oftewel ‘koffiekoekjes’) en beleg. Ook zijn er wraps, fruit met yoghurt en granola en ook een sapje ontbreekt niet. Overigens is het wel de bedoeling dat je er thee of koffie – of iets anders natuurlijk – apart bij neemt. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen.

pancakes bij foom Mechelen

Na deze enorme gang, mag je het hoofdgerecht kiezen. Ja echt, ze noemen het hier het hoofdgerecht! En dat is het ook, want wat is het lekker. Je hebt de keuze uit American pancakes of ei met spel en soldatenrepen. Wij namen de pancakes met rood fruit, Griekse yoghurt, maple syrup en spek. Maar je kunt ook gaan voor die met banaan, Griekse yoghurt, zoute caramel en speculooscrunch of chocolate chips, zoute caramel en pindacrumble. De brunch is ook als vega variant te bestellen.

Winkelen Mechelen citytrip

Winkelen in Mechelen

Mechelen is een gezellige, kleine stad met een aantal leuke boetiekjes. Bij Butik Moose (Bruul 124) shop je toffe kleding, de store My Ex Boyfriend (Onze-Lieve-Vrouwestraat 106) heeft naast een grappige naam ook leuke interieurspullen, lifestyleproducten en sieraden en Otters en Flamingo’s (21 Guldenstraat) is een kinderwinkel vol kleding. Concept store De Borght (Goswin de Stassartstraat 11) huist in een bijzonder pand. Je kijkt er rond voor bloemen, vazen, interieurspullen en kaarsen.

Kim Mechelen citytrip

Let’s get social! Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Zin in een weekendje Mechelen? Deel deze city guide dan op Pinterest.

Mechelen city trip

 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief