Strandgevoel in de stad: Utrecht

Strandgevoel in de stad: Utrecht

The summer is magic! En helemaal als je op een relaxte plek uren met vrienden vertoeft aan een picknicktafel of chillt in een ligstoel of op een zitzak voor het ultieme strandgevoel. Muziekje en koud drankje er bij en je bent er niet meer weg te slaan. Hoeft ook niet, want net als op het strand kun je bij deze fijne plekken prima de hele dag blijven hangen. Terwijl je af en toe wat eten en drinken bestelt, geniet je van de zomer. Dit heerlijke strandgevoel krijg je in Utrecht bij déze twee toffe hotspots!

Strandgevoel in de stad: Utrecht
Soia – Strand Oog In Al

Strandgevoel in de stad: Utrecht
Stadsstrand Soia is een heerlijke plek in Oog in Al, een stukje buiten het centrum. Soia is de ideale plek als je zin hebt in het ultieme strandgevoel, maar niét in een snikhete treinreis en hordes toeristen. Het grote terrein van Soia bestaat uit de ‘strandtent’ zelf – inclusief dakterras – en een groot stuk groen en zand. Je ligt er te relaxen aan het water en loopt zelf naar binnen om lekker eten en drinken te bestellen. Wedden dat je het hier de hele dag uit kunt houden? Je kunt overigens ook gewoon je eigen kleedje meenemen en er in zwemoutfit liggen bakken. Regelmatig zijn er evenementen zoals yoga, cinema in het zand en borrel beach clubs.
Kanaalweg 199, Utrecht
www.soia.nl

Roost aan de Singel

Strandgevoel in de stad: Utrecht
Een strandtent ín de stad, dat is Roost aan de Singel. Bij strand denk je aan vakantie en bij vakantie denk je aan barbecuen en dat is precíés wat je heel goed kunt doen bij Roost. Alles draait er om de braai (Zuid-Afrikaanse gezelligheid waarbij de barbecue centraal staat), dus je bent zeker van heerlijk eten. Terwijl het zonnetje op je bolletje schijnt, eet je lekkere stukken vlees en groenten van de braai. Ook zijn er burgers, salades, sandwiches en borrelhapjes, allemaal zijn ze niet te versmaden. Tip: blijf tot zonsondergang.
Paardenveld 1, Utrecht
www.roostaandesingel.nl

Heb je door dit artikel zin gekregen om op vakantie te gaan en wil je op stedentrip naar een stad een het strand? Bekijk dan dit artikel voor inspiratie

Beeld: CityStyleGuide en Roost aan de Singel 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief