Streetfood bij Van de Straat

Streetfood & Drinks bij Van de Straat in het Utrechtse Lombok

Nee, het eten wordt er niet van de straat geraapt. Bij Van de Straat hebben ze ‘Streetfood & Drinks’ van over de hele wereld. Allemaal kleine gerechten voor minder dan een tientje. Heerlijke hapjes die je normaal alleen bij verschillende kraampjes op festivals kunt proeven, komen nu samen in een restaurant.

Streetfood

 

Het leuke van de kaart is dat erbij staat: “Als je iets niet lust dat in onze gerechten zit, vertel het ons. Dan verzinnen wij er iets anders bij. Zo hoeven we niets weg te gooien. Daar houden wij namelijk niet van!” En zo is het maar net. Als kleine knaag is er boter met aioli, kruiden en pesto van spinazie, lekker om mee te beginnen. De menukaart bevat twee delen: ‘niet te groot’ en ‘niet te klein’. Achter elk gerechtje staat uit welk land het komt, zo maken ze Kachori uit India en Yakatori (kip met groenten in tonkatsu en sesam) uit Japan. Fijn: alle vlees en vis is duurzaam. Toch een goede gedachte.

Streetfood & Drinks bij Van de Straat in het Utrechtse Lombok

Iedere zes weken verschuift de kaart een beetje, wie weet zie je dan wel weer een ander stukje van de wereld. Zo hoef je niet altijd op reis te zijn om op reis te gaan. Pulled Pork uit de Verenigde Staten, Tortellini uit Italië, Tabouleh Salade uit Libanon, Rendangkroketjes uit Indonesië, Springrolls uit Vietnam, Tod nam pla (viskoekjes) uit Thailand en bami uit Suriname, geen land wordt overgeslagen. Ook Nederland niet, met de Noordzee vissoep vertegenwoordigt ons kikkerlandje ook een plekje op de kaart. Doordat de gerechtjes klein zijn, kun je het eten uit meer landen proeven. Je deelt de gerechten met elkaar of je peuzelt het lekker zelf op (Joey doesn’t share food).

Streetfood & Drinks bij Van de Straat in het Utrechtse Lombok

Toe neem je een kaasplankje met vijgenbrood uit Frankrijk, zoete rijstballetjes uit Singapore, lime pie uit de VS, met de hand geslagen chocolademousse uit Frankrijk of syllabub van vijgen uit Engeland. Vervang of door en als je met een grote groep bent, dan kun je van iedereen een hapje nemen. Of twee.

Waar: Surinamestraat 5, Utrecht
Website: www.restaurantvandestraat.com

Beeld: Van de Straat

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply