Dineren bij restaurant Stripes

Chocolade dessert bij Stripes Sheraton

Restaurant Stripes van Sheraton Amsterdam Airport Hotel is helemaal vernieuwd en ik kan je verklappen: het eten is heerlijk. Deze hotspot is gevestigd in het Sheraton hotel op Schiphol. Ideaal, want zo rol ja na het eten zo het vliegtuig in.

Restaurant Stripes

Hoewel een etentje in het restaurant handig is voor of na je stedentrip, kun je er natuurlijk ook terecht als je zomaar op Schiphol bent of gewoon zin hebt in kwalitatief goed eten. Want dat het eten top is, daar zorgt chef Melvin Salimin voor. Hij is nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van het nieuwe concept.

Restaurant Stripes

Leuk feitje: de naam Stripes komt van de strepen die vliegtuigen in de lucht achterlaten én van de nieuwe grill in de keuken die strepen op vlees en vis maakt. Het nieuwe concept van het restaurant is ‘create your own’, en wíe wil dat nou niet? Je kiest zelf je vlees- of vissoort, maakt een keuze uit een van de fijne marinades en kunt daarnaast ook nog een lekker sausje uitkiezen. Tot slot kun je ook nog gaan voor aardappelen of frietjes van de Dutch Potato Boutique. Er zijn onder andere huisgemaakte Franse frietjes, oven roasted potatoes en een aardappelsalade.

Restaurant Stripes

Ik ging voor de Lady Filet Mignon (Uruguay) als hoofdgerecht, een heerlijk stuk vlees van 160 gram. Er zijn talloze soorten vlees waar je uit kunt kiezen, van de kleine 160 gram tot – holy moly – 800 gram. Wie dat bestelt heeft gelijk genoeg vlees voor de hele maand. Als voorgerecht had ik tonijntartaar met wasabi macarons, echt een aanrader! Ook heeft restaurant Stripes nog veel meer bijzondere voorgerechten en overheerlijke salades. Hoe lekker klinkt bijvoorbeeld de Pearl Barley Risotto met gegrilde groenten en Grana Padaono kaas. Als dessert koos ik de Chocolate Nemesis: een brownie met een bolletje karamelijs, omringd door vers rood fruit en almond crunch. Goddelijk!

Waar: Schiphol Boulevard 101, Amsterdam
Website: www.sheratonamsterdamairporthotel.com/Stripes

Beeld: CityStyleGuide 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief