Summer Afternoon Tea bij Waldorf Amsterdam

Summer Afternoon Tea marmeren tafel en kipburgers

Degenen die van het Amerikaanse kermis gevoel houden, zitten deze zomer goed bij Waldorf Amsterdam. Tot en met augustus serveren ze er een Summer Afternoon Tea inclusief een carrousel vol circusacts. Wij – zusje Aniek van AnologyStudio en ik – mochten afgelopen zondag de Summer Afternoon Tea als een van de eersten proeven.

Zeg nou zelf, tegen zo’n verrukkelijke uitnodiging kun je toch geen nee zeggen? Van 15.00 tot 17.00 uur word je compleet in de watten gelegd in de Peacock Alley van het Waldorf Astoria Amsterdam. Het ontbreekt je aan niets tijdens de Afternoon Tea, zelfs je servet wordt keurig opgerold als je even naar het toilet bent.

Summer Afternoon Tea

Een mooi marmeren tafeltje met twee enorme stoelen (een houten kont krijg je hier niet) aan het raam waren die middag van ons. We werden welkom geheten met een roze slush cocktail en een amuse: een ‘nori cone’ gevuld met tomaat, avocado, knapperige rijst en soja.

champagne en slush cocktail Summer Afternoon Tea

Ondertussen werd de eerste pot thee voor ons gemaakt. Met een zandlopertje weten ze precies hoelang de China Supreme Rose Tea moet trekken, niet té sterk gelukkig. Al snel volgde een glas champagne. Tussendoor schenken ze deze nog bij voor je, mocht je dat willen. Het is mij nog steeds een raadsel waarom wij voor het tweede glas bedankten..

Amerikaanse kermis carrousel Summer Afternoon Tea

Thema: Amerikaanse Kermis

Het wordt pas echt feest als de kermis carrousel op tafel komt. De etagère staat vol hartige en zoete hapjes; uiteraard allemaal geheel in thema en in tweevoud. Echt, deze Afternoon Tea is anders dan ieder andere high tea kan ik je vertellen.

Clown macaron Summer Afternoon Tea

Want waar serveren ze nou kipburgers met Thaise Basilicum en mini hotdogs met rode uien compote en zuurkool? Precies, nergens anders. Maar daar blijft het niet bij qua hartige hapjes: de opgerolde zalm-sandwich met roomkaas is ook van de partij.

Etagère vol lekkers

De etagère is onderin helemaal gevuld met vruchtenhagel waarin twee toffee appels op een stokje prijken. En dan hebben we het nog niet eens over de allerleukste kermis-schatten gehad: de macaron clowns, popcorn-muffins en mini donuts. Allemaal even lekker. De paradepaardjes zien er net zo geweldig uit als de toefjes suikerspin.

donut en popcorn muffin Summer Afternoon Tea

Als je denkt dat je alles gehad hebt, toveren ze ineens nog vier scones op tafel. Twee vanille met discodip en twee met chocolade. Uiteraard in combinatie met clotted cream en drie smaken jam. Bomvol gingen we die middag naar huis en met een telefoon en camera vol prachtige foto’s, want fotogeniek is deze Tea zeker. Net als de locatie.

Carrousel Summer Afternoon Tea

Leuk als cadeau

Ik vond deze Summer Afternoon Tea echt een van de lekkerste en mooiste ooit. Superleuk om gedaan te hebben én als je nog een bijzonder cadeau voor iemand zoekt dan is dit zeker een aanrader. De Tea wordt dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur geserveerd in de Peacock Alley en van vrijdag tot en met zondag is dat inclusief live pianomuziek. Laat je het me weten als je geweest bent?

Bedankt Waldorf Amsterdam, we hebben genoten!

Prijs: €42,50 per persoon
Waar: Herengracht 542-556, Amsterdam
Website: www.waldorfastoria.com/amsterdam

Summer Afternoon Tea Kim en Aniekn Waldorf

Let’s get social!
Volg jij CityStyleGuide al op Facebook en Instagram? Ik zie je daar!

Beeld: Aniek de Jong & CityStyleGuide

Vind jij deze Afternoon Tea er ook zo lekker uitzien? Pin deze foto dan op Pinterest.

Best afternoon tea

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

1 reactie

    Leave a Reply