Sushi! Dit zijn de beste sushi restaurants

International Sushi Day: Dit zijn de beste sushi restaurants van Nederland

De beste sushi restaurants? Dat zijn deze! Op 18 juni is het International Sushi Day. Speciaal voor International Sushi Day – en elke andere dag – zetten we de beste sushi restaurants in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam voor je op een rijtje!

International Sushi Day: Dit zijn de beste sushi restaurants van Nederland
Amsterdam
MOMO

De fancy hotspot MOMO in Amsterdam heeft misschien wel de allerlekkerste sushi. De sushi is van hoge kwaliteit en er is van alles. Van sushi rolls tot hand rolls en sashimi tot nigiri. Bovendien zit je ook nog eens in de bar en het restaurant ook nog eens in een superleuke omgeving. Beter kan niet… of toch wel? Yes, bestel er een cocktail bij en je wil er niet meer weg.
Hobbemastraat 1, Amsterdam
www.momo-amsterdam.com

SushiSamba

Mega, mega lekker eet je bij de nieuwe hotspot SushiSamba Amsterdam. Na New York, Miami, Las Vegas en Londen is SushiSamba nu ook in Amsterdam te vinden. Op de menukaart vind je een een mix tussen Japanse, Braziliaanse en Peruaanse gerechten. Wel prijzig, maar zeker een aanrader als je iets te vieren hebt.
Max Euweplein 64, Amsterdam
www.sushisamba.com

Izakaya

Bij Izakaya (binnenkort ook op Ibiza!) is de sashimi verrukkelijk. De rest van de menukaart van het Aziatische restaurant overigens ook hoor. Er staat niets op wat je niet lekker vindt, zeker weten. Een perfect restaurant om deze International Sushi Day te vieren dus!
Albert Cuypstraat 2-6, Amsterdam
www.izakaya-restaurant.com

Ku Kitchen & Bar

Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam zit Ku Kitchen & Bar. Deze gezellige spot heeft alles wat je nodig hebt: sushi en cocktails. Je zit er zo de hele avond terwijl je met stokjes je sushi eet en ondertussen van je drankje nipt. Hoe lekker de sushi is? Héél erg lekker.
Utrechtsestraat 114, Amsterdam
www.ku114.nl

International Sushi Day: Dit zijn de beste sushi restaurants van Nederland
Utrecht
Umami

Sushi restaurant Umami is een goede tip voor als je wél lekker all you can eat wilt, maar geen vreetschuur-ervaring wenst. Pal aan de Oudegracht geniet je van sashimi (zó lekker), tonijntartaar, Japanse beef en nog veel meer lekkers. Je kiest uit het 3 ronden shared dining menu en all you can eat menu (drie gerechten per ronde, onbeperkte rondes).
Oudegracht 74, Utrecht
www.umamiutrecht.nl

Konnichi Wa

Inside out rolletjes, handrolls, grote sushi rolls, dunne sushi rollen, plakjes rauwe vis en sashimi. Keuze genoeg bij Konnichi Wa aan de Mariaplaats in Utrecht. Op zondag 18 juni, als het International Sushi Day is, zit je hier dan ook perfect.
Mariaplaats 9, Utrecht
www.konnichiwa.nl

International Sushi Day: Dit zijn de beste sushi restaurants van Nederland
Rotterdam
iYumi

De Aziatische cuisine proef je bij iYumi in Rotterdam. Aan de Coolsingel bestel je goede Aziatische gerechten en dus ook sushi die niet te versmaden is. Wat er allemaal op de kaart staat? Maki’s, temaki’s, gunkan, nigiri, sashimi en iyumi rolls. Yum!
Coolsingel 143, Rotterdam
www.iyumi.nl

Ono

Voor verfijnde Japanse dining moet je bij Ono in Rotterdam zijn. Verse sushi zoals sushi hoort te zijn. Niks geen all you can eat bij Ono, maar de beste makirolls, nigiri en sashimi. Maar ook voor kleine Japanse gerechten ben je hier op de juiste plek.
Antoine Platekade 1005, Rotterdam
www.ono-restaurant.nl

Shiki

International Sushi Day of niet, bij Shiki Sushi & Lounge zit je elke dag goed. All you can eat, maar dan in stijl. Ook wordt er af en toe geëxperimenteerd met cocktails en sushi, er worden willekeurig samples uitgedeeld. Wil je daar ook bij zijn? Via hun social media kondigen ze aan wanneer er proef gelegenheden zijn.
Prins Alexanderlaan 37A, Rotterdam
www.restaurantshiki.com

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief