Eten bij SushiSamba Amsterdam

SushiSamba Amsterdam

Driewerf hoera want SushiSamba Amsterdam is geopend! Op een prachtige locatie – inclusief de bekende oranje boom – middenin het centrum, kun je na Miami, Londen, NYC en Las Vegas nu ook in Amsterdam voor deze hotspot terecht. Scheelt weer een vliegticket!

SushiSamba Amsterdam

Wij waren afgelopen vrijdag bij SushiSamba in Amsterdam en wat was het lekker. Ik heb zelden zulke lekkere sushi gegeten en ook de andere gerechtjes zijn er goddelijk. Reserveren moet je wel op tijd doen, wij deden dat 2,5 week van tevoren. De zaterdagavond was toen al helemaal vol en op vrijdag was er alleen om 18.00 (tot 20.00 uur) nog een tafel vrij voor ons.

SushiSamba Amsterdam
Locatie

Het pand naast Holland Casino – op steenworp afstand van het Leidseplein – is supermooi en ligt aan de Singelgracht. De trap is de eerste eye catcher en ook binnen is aan elk detail gedacht. Fijne stoelen, tafeltjes die niet te dicht naast elkaar staan en een open keuken. Zelfs de vloer is er stijlvol zwart-wit en ook de bekende oranje boom van SushiSamba ontbreekt niet. Met ramen die rijken tot het plafond heb je uitzicht op de gracht en het terras aan het water, want dat heeft SushiSamba ook.

SushiSamba Amsterdam
Gerechten SushiSamba Amsterdam

De menukaart bestaat uit drie pagina’s vol Japanse, Braziliaanse en Peruaanse gerechten om te delen. Tip: bestel sowieso Mushroom Tobanyaki, een pannetje met Japanse champignons, een gepocheerd ei in een heel lekkere saus. Ook de Pollo a la Brasa, een plaat met heerlijke kip, is een aanrader. Van de samba rolls (de sushi) bestelden we de Tokyo Sky Tree (spicy tuna met tempura crunch), El Topo (ook superlekker met zalm en gesmolten mozzarella) en Ezo (soy-marinated salmon). Écht verrukkelijk. Het enige dat ik persoonlijk een beetje vond tegenvallen waren de desserts, maar het is natuurlijk allemaal smaakgevoelig. Wij bestelden: de Chocolate Banana Cake en de Alfajores.

SushiSamba Amsterdam
Prijzen SushiSamba Amsterdam

De prijzen van SushiSamba Amsterdam liggen erg uiteen, maar het gemiddelde is zo’n 10 tot 18 euro per gerechtje. Alle gerechten zijn om te delen en je bestelt er ongeveer drie per persoon. Daar komt natuurlijk nog drinken bij en een dessert – als je wilt – bij. De drankjes zijn ook redelijk prijzig: tussen de 6 euro voor een Japans biertje en de 14 euro voor een cocktail. Wij waren 184,50 euro met z’n tweeën kwijt, in dit artikel lees je meer over prijzen en menu SushiSamba Amsterdam.

SushiSamba Amsterdam
Menu SushiSamba Amsterdam

Het menu van SushiSamba Amsterdam is heel uitgebreid en staat vol heerlijke gerechten geïnspireerd op de Braziliaanse, Japanse eén Peruaanse keuken. Een goede culinaire mix.  Het eten was echt geweldig, zo lekker en vers. Over het menu is uiteraard goed nagedacht en het personeel helpt je supergoed om keuzes te maken. Je hoeft je zelf geen zorgen te maken over de volgorde van serveren, dat bepalen zij. Wij kregen de sushi als laatste en dat was echt perfect. Kortom: SushiSamba is superlekker en heel leuk om te gaan eten als je iets speciaals te vieren hebt.

SushiSamba Amsterdam

Waar: Max Euweplein 64, Amsterdam
Wesbite: www.sushisamba.com

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

2 reacties

    Leave a Reply