Szechenyi baths and pool Budapest

Budapest

Tijdens een stedentrip naar Budapest kan een bezoekje aan Szechenyi baths and pool niet ontbreken. Nou ja, wij zijn naar dit ‘badhuis’ geweest, maar er zijn er vele in de stad te vinden. Zwembaden, sauna’s, stoomcabines, koude en warme baden, het is er allemaal.

Szechenyi baths and pool Budapest

Szechenyi Spa Baths is een van de grootste spa baths, met zo’n 15 binnen- en drie buitenbaden. Wij waren er afgelopen vrijdag – eind oktober – aan het eind van de middag. Het zonnetje scheen en het was lekker fris buiten. Het perfecte weer voor een lekker warm buitenbad. Al dachten dat wel meer mensen. Het was erg (eigenlijk té) druk in de baden en sauna’s, wellicht is het handiger om op een maandagochtend te gaan.

Desondanks is het een leuke ervaring om in Budapest naar een spa bath te gaan. Buiten kun je ronddobberen in de twee heerlijk verwarmde zwembaden, in het derde (middelste) bad kun je baantjes trekken en voor de sauna’s en stoomcabines moet je binnen zijn. Voor extra ontspanning zijn er ook massages te boeken. Oh enneh, vergeet je slippers niet (zoals wij).

P.S. Op de meeste zaterdagen kun je er feesten, Szechenyi wordt op deze avonden omgetoverd tot heus party walhalla.

Waar: Budapest, XIV. kerület Állatkerti körút 9-11. H-1146
Website: www.szechenyispabaths.com

Beeld: CityStyleGuide

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

4 reacties

    Leave a Reply