Taiyaki NYC: de place to be voor ijsjes

Taiyaki NYC

Geserveerd in de fish-shaped Japanese waffle ziet je ijsje van Taiyaki NYC er niet alleen uit om door een ringetje te halen, je foto doet het ook zeker goed op Instagram. Want, zeg nou zelf, het ijs ziet eruit om op te vreten.

Taiyaki NYC: de place to be voor ijsjes

Bij deze smaakvolle hotspot in New York staat de visvormige Japanse wafel centraal. De binnenkant is taai en de buitenkant krokant, deze combinatie past volgens de eigenaren perfect bij softijs. En dat is te zien ook, want het loopt storm bij Taiyaki. TAI wat? De vertaling van taiyaki is gefrituurde vis en bij Japanse trouwfeesten krijgen gasten vaak een tai-vormig gebakje als gebaar van geluk. Maar bij de ijssalon in New York City hebben ze de vis alleen ter inspiratie voor het ‘hoorntje’ gebruikt. Ze bakken het ‘visje’ er ter plekke.

Taiyaki NYC

De vissen (oftewel hoorntjes) hebben hun mond open, waar het softijs in zit. Ziet er superleuk uit! Je kiest voor het softijs uit de ‘gewone’ smaken aardbei, vanille en chocolade of je gaat voor een gewaagdere smaak als rode bonen, matcha of zwarte sesam. Voor een unicorn variant ga je voor twee kleuren – ehh smaken – én wat gezellige discodip, twee oortjes en een hoorntje. Het ijs kun je ook heel saai in een bakje bestellen, maar dat is natuurlijk lang zo leuk niet.

Taiyaki NYC

Krijg je niet genoeg van unicorns? Bestel je drinken dan in de speciale unicorn floatie (voor 10 dollar). In deze opblaasbare eenhoorn past je beker perfect. Hadden we al gezegd dat je je ijsje ook helemaal kunt personaliseren? Je kiest de smaak (bijvoorbeeld strawberry vanilla), de vulling (custard of rode bonen) een drizzle (chocolade of caramel bijvoorbeeld) en je maakt je Taiyaki NYC ijsje af met twee toppings. Wij zouden voor rainbow of chocolate sprinkles gaan!

Waar: 119 Baxter Street, New York City
Website: www.taiyakinyc.com

Let’s get social!

Volg je CityStyleGuide al op Instagram Stories, Instagram en Facebook? Ik zie je daar!

Beeld: Taiyaki NYC

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply