5x terrassen aan het water in Amsterdam

Terrassen aan het water in Amsterdam

Terrassen aan het water in Amsterdam! Yay, het is zomer en dan is er niets leuker dan lekker aan (of in) het water te vertoeven. In Amsterdam zijn genoeg mini-stadsstrandjes en terrassen met uitzicht over het water waar je geniet van een vrije dag en mooi weer.

5x terrassen aan het water in Amsterdam
Meneer Nieges

Terrassen aan het water in Amsterdam
Absoluut een van de fijnste plekken van Amsterdam. Meneer Nieges heeft – van die leuke gestreepte – strandstoeltjes op het terras, heel lekker eten en van ‘s ochtends tot ‘s avonds is de deur open. Want: gezelligheid kent geen tijd. Als bonus heb je vanaf het terras aan het water mooi uitzicht op het IJ. Open: elke dag van 10.00 tot laat (1:00 en vrijdag en zaterdag tot 3:00 uur).
Westerdoksdijk 40H, Amsterdam
www.meneernieges.nl

Hannekes Boom

Terrassen aan het water in Amsterdam
Een supergezellige plek aan het water is Hannekes Boom. Vlaggetjes, veel kleur, lampjes, bootjes die er aanmeren; het festivalgevoel is er compleet. Je zit er met z’n allen aan grote picknicktafels of gewoon aan de waterrand, wat jij wil. Drankjes haal je binnen aan de bar, waar ‘s avonds ook muziek is (lees: feest!). Psst.. boven óp Hannekes Boom is nog een dakterras!
Dijksgracht 4, Amsterdam
www.hannekesboom.nl

Pllek

Terrassen aan het water in Amsterdam
Een lekker plekkie in Amsterdam-Noord is Pllek op de NDSM-werf. Ze hebben een grote oude loods omgetoverd tot hippe hangout waar je (biologisch en duurzaam) eet en tot in de late uurtjes blijft hangen. Op het strandje of binnen, allebei even leuk. Regelmatig zijn er events als yoga-workshops, dansfeestjes en silent disco’s.
Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam
www.pllek.nl

Noorderlicht

Terrassen aan het water in Amsterdam
Vlak bij Pllek zit Noorderlicht, ook bij de NDSM-werf. Rondom deze grote ‘kas’ is kun je in het groen zitten waar je maar wilt. Op het terras of lekker in het gras aan het water. Er zijn met enige regelmaat feestjes en bovenal is het er altijd gezellig. Neem vooral een stuk taart (erg lekker) en een kop Tigertea (munt, gember, citroen). Bij Noorderlicht eet je alleen verantwoord vlees en duurzaam gevangen vis en er zijn genoeg vegetarische en vegan opties.
NDSM-Plein 102, Amsterdam
www.noorderlichtcafe.nl

Waterkant

Terrassen aan het water in Amsterdam

Ja, in het centrum van Amsterdam zit je bij Waterkant als in Paramaribo aan de Surinaamse rivier. Zonnetje erbij en het is alsof je op vakantie bent bij een van deze terrassen aan het water in Amsterdam. Bij Waterkant snack je Surinaamse gerechten zoals Bakkeljauw, Saoto soep en kipsaté. Je zit op het terras aan het water in Amsterdam waar de bootjes langs varen en er altijd gezellige muziek door de tent schalt.
Marnixstraat 246, Amsterdam
www.waterkantamsterdam.nl

Extra tip

Vooruit nog eentje dan. Wist je dat restaurant L’invité ook een heel erg fijn terras aan het water heeft? Deze hotspot zit verstopt in hartje Jordaan en je zit er direct aan het water. Je kunt er ook nog eens heerlijk eten. In het artikel L’invité aan de Amsterdamse Bloemgracht lees je er alles over.

Voor nóg meer terrassen (die niet per se aan het water liggen) moet je bij dit artikel zijn. Alles over terrassen aan het water in Utrecht vind je hier.  

Beeld: Meneer Nieges, Hannekes Boom, Pllek, Noorderlicht, Waterkant 

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

6 reacties

    Leave a Reply

    Over City Style Guide

    Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

    Latest Posts
    Nieuwsbrief