7 terrassen aan het water in Utrecht

7 terrassen aan het water in Utrecht

Is de lente ook jouw favoriete jaargetijde en zit jij ook zo graag op het terras? In Utrecht zijn genoeg fijne terrassen aan het water waar je vanaf de eerste tot de laatste zonnestraal prima kunt vertoeven.

7 terrassen aan het water in Utrecht
Orloff aan de Kade

Vlak bij het nieuwe treinstation Vaartsche Rijn zitten heel veel leuke hotspots en terrassen. Zo ook Orloff aan de Kade, waar je met een beetje goed weer het hele jaar door lekker buiten kunt zitten. Ook al is het net buiten het centrum, het is er altijd druk. Alleen maar een goed teken dus!
Oosterkade 18, Utrecht
www.orloffaandekade.nl

7 terrassen aan het water in Utrecht
Broei

Een paar huisnummers verder zit Broei. In de voortuin van Broei – oftewel het terras – zit je ook heerlijk aan de Oosterkade. Zomers varen er bootjes voorbij en schijnt de zon heerlijk op je gezicht. Boekje en vegetarisch hapje erbij en niets meer aan doen.
Oosterkade 24, Utrecht
www.broei-utrecht.com

Winkel van Sinkel

Pal aan de Oudegracht geniet je op het terras van de Winkel van Sinkel van de zon. Hoe je er komt? Gewoon via de trap aan de gracht. ‘Boven’ heeft de Winkel van Sinkel ook nog een groot restaurant, dus mocht het wat frisser worden dan verplaats je je gewoon even.
Oudegracht 158, Utrecht
www.dewinkelvansinkel.nl

Restaurant Blij

Iets meer verstopt is het terras van restaurant Blij. Een terras dichter aan het water kan haast niet! Heerlijk beschut en vooral heel lekker eten en drinken. Van cannelloni tot kaasplankjes.
Brugstraat 2, Utrecht
www.restaurantblij.nl

Den Draeck

Ook bij Den Draeck tuur je naar alle bootjes die voorbij komen varen. Je ploft neer op het terras aan de Oudegracht, waar een hapje kunt eten of gezellig wat kunt drinken. Ideaal tijdens een dagje shoppen in Utrecht!
Oudegracht aan de Werf 114/122, Utrecht
www.den-draeck.nl

7 terrassen aan het water in Utrecht
Soia – Strand Oog in Al

Oké, oké, je moet nog even wachten, want Soia opent pas op 1 april weer haar deuren. Maar het wachten is zeker de moeite waard! Je kunt er zonnen op het gras of het zand (jaaa zand!, in de stad!) of gewoon op het terras chillen met een hapje en een drankje. Er zijn mega leuke festivals en feesten, zoals een cinema in het zand en op 5 mei Fluff Disco Vrijheidsfestival. Onthouden dus!
Kanaalweg 199, Utrecht
www.soia.nl

Griftpark 1

Zin in een wandeling? Loop dan een rondje (of twee) voordat je op het terras Griftpark 1 gaat zitten. Kun je er gelijk lunchen of dineren. Ook dit is een van de leukste terrassen aan het water in Utrecht. Lekker buiten het drukke centrum en heel gezellig. Of je nou op zondagmiddag of vrijdagavond gaat.
Blauwkapelseweg 30, Utrecht
www.griftpark1.nl

Beeld: CityStyleGuide en Soia

 

Delen:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

9 reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief