The Elephant House

Please select a featured image for your post

The Elephant HouseOveral olifanten. Dat is het eerste wat je opvalt als je The Elephant House in de Schotse hoofdstad Edinburgh binnenkomt. Op het eerste gezicht lijkt het een klein café, maar wanneer je doorloopt naar achteren is er een ruimte met grote houten tafels waar je verschillende kranten en tijdschriften kunt lezen.

Bij The Elephant House, het café waar schrijfster J.K. Rowling haar eerste Harry Potter boeken schreef, drink je een heerlijke kop koffie of thee. Ondertussen kijk je je ogen uit, want overal waar je kijkt zie je olifanten. Meer dan 600 beeldjes, schilderijen en foto’s van olifanten sieren het café.

Je kunt hier terecht voor een gebakje, een lunch of een kop koffie. Mét uitzicht op de grote tuin. Als je een goed plekje hebt kunnen bemachtigen tenminste, want het is er altijd druk.

The Elephant House, 21 George IV Bridge, Edinburgh

Beeld: The Elephant House

Kim

Hoi! Ik ben Citystyleguide.nl begonnen omdat ik de leukste adressen om te eten, drinken, winkelen en slapen voor jouw stedentrip met je wil delen. Dan hoef je zelf geen uren te zoeken: win-win! Ook geef ik handige reistips, schrijf ik columns én vertelt iedere woensdag een inspirerend persoon over zijn of haar favoriete hotspots. Enjoy!

Nog geen reacties

Leave a Reply

Over City Style Guide

Geen geijkte adressen en toeristische trekpleisters op CityStyleGuide, maar verborgen boetiekjes en lokale restaurants. Ook hotspots, handige reistips, travel essentials en inspirerende interviews met frequent flyers ontbreken niet. Op CityStyleGuide zie je in één oogopslag over welk land een artikel gaat, zoek je eenvoudig naar de hidden gems voor jouw stedentrip en lees je iedere woensdag over de acht favoriete hotspots van een inspirerend persoon. Van Amsterdam tot Tokio.

Latest Posts
Nieuwsbrief